Adio, zboruri ieftine! Pretul biletelor de avion ar putea exploda

Tarifele calatoriilor ar putea sa creasca semnificativ daca se va impune regula pastrarii scaunului din mijloc gol in contextul epidemiei de coronavirus, anunta companiile aeriene.

rn

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) a transmis ca nu accepta impunerea masurilor de distantare sociala care ar lasa scaunele din mijloc neocupate, scrie Digi24.
IATA sustine ca un loc distanta intre doi pasageri nu va oferi o separare de 1 – 2 m, asa cum recomanda autoritatile, latimea medie a scaunului fiind mai mica de 50 cm, iar pretul biletelor ar putea exploda. "Epoca calatoriilor accesibile va lua sfârsit", se arata intr-un comunicat de presa.

rn

Pretul biletelor ar creste brusc, cu mai putine locuri vândute:

rn

"Fata de 2019, tarifele aeriene ar trebui sa creasca dramatic – intre 43% si 54% in functie de regiune", precizeaza Asociatia Internationala a Transportului Aerian.
Alexandre de Juniac, Director General si CEO al IATA, declara ca "screeningul, acoperirea fetei si mastile de protectie sunt masuri pe care le recomandam. Insa pastrarea scaunului din mijloc neocupat, nu este o solutie."
Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) recomanda pasagerilor purtarea mastilor la bordul aeronavelor si purtarea obligatorie a mastii de catre personalul de bord.

rn

Alte masuri temporare de biosecuritate:

rn

-masurarea temperaturii inainte de imbarcare; -imbarcare si debarcare care reduce contactul cu alti pasageri sau cu echipajul avionului; -limitarea miscarii in cabina in timpul zborului; -igienizarea frecventa a cabinei; -proceduri de catering simplificate care reduc circulatia echipajului si interactiunea cu pasagerii.

rn

In acelasi timp, IATA precizeaza ca testarea pentru boala COVID-19 sau pasapoartele de imunitate ar putea fi, de asemenea, incluse ca masuri temporare de biosecuritate.

rn

Asociatia Internationala a Transportului Aerian nu recomanda restrictionarea utilizarii "scaunului mijlociu" pentru a crea distantare sociala in timpul aeronavei. Dovada, desi este limitata, sugereaza ca riscul de transmitere a virusului la bordul aeronavelor este scazut chiar si fara masuri speciale.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *