decembrie 9, 2022

Acusi vine vacanta de iarna! De vineri, prescolarii, elevii si studentii: 3 saptamani in vacanta de Craciun

Vacanta de iarna, in anul scolar 2019 – 2020 va dura trei saptamani si coincide cu vacanta intersemestriala.

rn

Elevii vor avea vacanta de Craciun in perioada 21 decembrie 2019 – 11 ianuarie 2019, conform structurii anului scolar anuntate de Ministerul Educatiei.

rn

Dupa vacanta de iarna, elevii se intorc la scoala pe 13 ianuarie, cand vor incepe cursurile din semestrul II, care este cuprins in perioada 13 ianuarie – 13 iunie 2020.
Urmeaza vacanta de primavara, intre 4 aprilie si 21 aprilie 2020. Apoi, de pe 22 aprilie pana pe 12 iunie urmeaza iar cursuri, iar de pe 13 iunie, elevii intra in vacanta de vara.
Elevii au liber si de urmatoarele sarbatori legale: 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, 1 mai – Ziua Muncii, 17 iunie – Rusalii. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie pe 29 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, pe 5 iunie 2019.

rn

Conform MEN, programul national "Scoala altfel" are o durata de cinci zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor.

rn

Desfasurarea programului "Scoala altfel" nu coincide cu perioada alocata sustinerii tezelor semestriale."Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului. Etapele nationale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, in general, in perioada vacantei de primavara, potrivit unui calendar specific", arata MEN.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *