februarie 5, 2023

La implinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane (24 ianuarie 1859 – 24 ianuarie 2009), elevii si cadrele didactice de la Colegiul National “Silvania” Zalau organizeaza un ciclu de activitati comemorative.
Astfel, in data de 23 ianuarie (azi) va avea loc vernisarea expozitiei “Ideea de unitate nationala in istoria romanilor”, activitate care se va desfasura in sala de imprumut lectura a bibliotecii scolare. In aceeasi zi, in sala festiva va avea loc colocviul “Cuza Voda si epoca sa”, precum si concursul cu premii in carti “Unirea, natiunea a facut-o”.
In curtea scolii se va “incinge” Hora Unirii, iar la statia radio se vor programa si intona cantece patriotice.
Asa cum ne-a informat domnul prof. Ioan Ciocian, prin aceste activitati organizate de catre profesorii de istorie si stiinte socio-umane si elevi, se vor face cunoscute o seama din reformele promovate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru a pune bazele statului national roman modern.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut