noiembrie 27, 2022

Activitate transnationala de învatare Erasmus+ pentru elevi si profesori ai scolii Gimnaziale ,,Lucian Blaga" Jibou

În perioada 16-20 decembrie 2019 a avut loc prima mobilitate cu elevii în cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „Happy School has Happy Students" (nr. ref.: 2019-1-TR01-KA229-077378_4), în cadrul caruia scoala Gimnaziala „Lucian Blaga" din Jibou este partener. Mobilitatea cu elevii a fost organizata la scoala Primara NEF Ilkokulu, din Istanbul, Turcia. Au participat echipaje de câte 7 elevi si 3 profesori însotitori din fiecare scoala partenera (Turcia, Lituania si România), care au desfasurat activitati împreuna cu elevi si profesori ai scolii gazda.

rn

Scoala noastra a fost reprezentata de catre doamna profesoara Mariana Ciurbe, doamnele învatatoare Amelia Ciurte, Iuliana Polbaci si de catre echipa de elevi din clasele a IV-a A (Mara Micle, Raul Bârsan) si a IV-a B (Alexandru Chisadam, Petra Ciurte, Fineas Tirintica, Florina Muresan, Alexandra Teglas).
Proiectul Happy School has Happy Students se desfasoara pe o perioada de 24 de luni, respectiv 1.X.2019 – 30.IX.2021. Obiectivul general al proiectului este prevenirea comportamentului de intimidare (bullying) între elevi, urmarindu-se reducerea furiei si stresului observat la elevi si dezvoltarea de relatii bune între ei; tema mobilitatii din Turcia a fost ,,Cum sa fac fata furiei", iar obiectivele activitatilor de învatare au inclus: prevenirea intimidarii în rândul elevilor, reducerea momentelor de furie si a factorilor de stres observati la elevi, dezvoltarea empatiei si a abilitatii de a lega prietenii, încurajarea colaborarii în grup.
În fiecare zi s-au organizat workshop-uri (yoga pentru copii, jocuri, ,,Gândeste pozitiv", ,,Ce simt eu", realizarea de slogane anti-bullying, activitate în grup ,,Patura bunicii" etc), vizite culturale si educative (Primaria din Istanbul, unde am avut ocazia sa dialogam cu domnul primar; turul Bosforului cu barca, Palatul Dolmabahce, Palatul Topkapi, Basilica Cisterna, Muzeul Hagia Sophia, Piata Sultanahmet, Parcul Gulhane). În plus, s-au purtat discutii cu privire la activitatile de proiect viitoare si la aspectele privind mobilitatile care vor urma. scoala noastra va gazdui profesori si elevi din cele doua scoli primare din Turcia si scoala gimnaziala din Lituania în urmatoarea mobilitate, care se va desfasura în perioada 30.III-3.IV.2020.
„Consider ca aceasta mobilitate si-a atins obiectivele propuse si a reprezentat o reala oportunitate pentru elevii si profesorii participanti de a dobândi noi abilitati privind gestionarea momentelor de furie, reducerea bullying-ului, dezvoltarea empatiei, o mai buna cunoastere a culturii si civilizatiei turce, a sistemelor de educatie din tarile partenere, precum si a echipelor de proiect din scolile partenere", sustine profesoara Mariana Ciurbe, coordonatorul proiectului la nivelul scolii Gimnaziale ,,Lucian Blaga" Jibou.
Prof. Mariana Ciurbe

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *