octombrie 7, 2022

Actiune de donare de sange la Marca

O actiune de donare de sange va avea loc marti, 22 ianuarie 2019, intre orele 9.00 – 14.00, la Dispensarul medical din Marca.

rn

Donatorii beneficiaza de urmatoarele facilitati: 7 bonuri de masa in valoare de aproximativ 65 lei; un set de analize gratuite; posibilitatea efectuarii ulterioare si a altor analize medicale gratuite (hemoleucograma, glicemie, transaminaze); o zi libera pentru angajatii cu carte de munca, precum si adeverinta pentru obtinerea unei reduceri de 50% pentru transportul in comun, pe o perioada de 30 de zile.
Pentru a putea dona sange, doritorii trebuie sa se asigure ca au asupra lor un act de identitate in original; sunt odihniti, hraniti si bine hidratati (sa manance si sa bea inainte de donare 500-700 ml apa sau ceai); nu au consumat alcool sau dulciuri concentrate; nu au consumat medicamente; au varsta cuprinsa intre 18-60 ani; au o greutate corporala minima de 50 kg; nu au suferit de afectiuni: cardiovasculare, ale sistemului nervos central, digestive, hematologice, endocrine, respiratorii, dermatologice.
Nu pot dona sange persoanele care: au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni, sunt sub tratament cu medicamente sau sufera de boli infectioase; femeile insarcinate si cele care alapteaza.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.