ianuarie 31, 2023

Acțiune BLITZ pe DN 1C. 19 șoferi au rămas fără permis

Duminică, în doar două ore, polițiștii rutieri au constatat 19 încălcări ale legislației rutiere pe DN 1 C, în zona Valea Someșului. Dintre cele 19 cazuri, 17 au fost depășiri ale limitei legale de viteză cu PESTE 50km/oră!

Acțiunea tip ”Blitz” a avut loc între orele 12.00-14.00, ia polițiștii au dispus reținerea permiselor de conducere ale șoferilor care au încălcat legislația rutieră. Scopul acțiunii a fost combaterea excesului de viteză și a conducerii sub influența alcoolului.

Tot în cadrul activităților, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto în timp ce rula cu viteza de 101 km/h în localitate, cu toate că se afla sub influența alcoolului, iar documentele autoturismului erau expirate. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele autoturismului condus au fost retrase.

”Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și zilele următoare, iar colegii noștri sunt la datorie tocmai pentru a preveni producerea de accidente și a <scoate> din trafic astfel de șoferi care nu înțeleg că reprezintă un pericol, atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți participanți la trafic”, precizează Ioana Rus, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii sălăjeni vă recomandă:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, folosiți centura de siguranță și nu depășiți limitele de viteză. Atenție sporită la distanța de siguranță în mers – adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Atât în localităţi, cât şi în afara acestora, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În cazul în care aderența la partea carosabilă sau vizibilitatea sunt afectate, adaptați viteza și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei, şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte sau în condiții ce afectează vizibilitatea. De asemenea, nu vă angajați în efectuarea unor depășiri sau schimbări de direcție riscante.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pe ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, dar și alte categorii de participanți la trafic.

Nu consumaţi alcool sau substanțe psihoactive şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! La drum lung, planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi distanțe excesive într-o singură zi. Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie la apropierea de trecerile pentru pietoni, la traversarea intersecţiilor nedirijate, la schimbarea direcției de deplasare prin viraj la stânga, precum și la depăşirea mijloacelor de transport persoane. Scopul trebuie să fie acela de a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut