Ieri, 11 august a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au organizat o acțiune pe D.N. 1 C, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, dar și a celor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.965 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, toate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul activităților, în jurul orei 10.05, pe D.N. 1 C, în localitatea sălăjeană Bârsău Mare, polițiștii au depistat în trafic o femeie de 36 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 129 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

De asemenea, la ora 12.32, tot pe auto pe D.N. 1 C, în localitatea sălăjeană Bârsău Mare, polițiștii au depistat în trafic o tânără de 26 de ani, din localitatea Lăpușel, județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 118 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Conducătoarea auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar conducătoarea
 auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile, eliberându-i-se dovada înlocuitoare fără drept de circulație.