noiembrie 30, 2022

Acord cu Banca Mondiala pentru imbunatatirea programelor de formare profesionala dedicate angajatilor din administratia publica

Marti, 29 octombrie 2019, Biroul de Presa al Guvernului a transmis ca a fost semnat un nou acord de asistenta tehnica intre Secretariatul General al Guvernului (SGG), Institutul National de Administratie (INA) si Banca Mondiala (BM), in vederea intaririi capacitatii INA si SGG de a dezvolta si a implementa politici publice cu impact asupra sistemului de formare profesionala din administratia publica.

rn

"imbunatatirea calitatii actului public este direct proportionala cu modul in care resursele umane din administratie sunt administrate si valorificate. Trainingurile si formarea profesionala joaca un rol important la nivel individual, institutional si al intregului sistem public. Ne bucuram ca putem sa punem bazele unor noi practici care vizeaza cariera angajatilor din administratie si speram ca ele sa fie continuate si integrate in reforma de fond a aministratiei publice", a spus Oana Pintilei, secretar de stat in cadrul SGG

rn

"Prioritatea noastra sunt rezultatele. Cu totii vrem sa vedem acest lucru la finalul parteneriatului: teoria schimbarii sustinuta de o analiza minutioasa si recomandari puternice bazate pe dovezi, care vor duce la un mod mai bun, mai practic si mai inteligent de aplicare a programelor de formare profesionala, astfel incat functionarii publici sa aiba un parcurs al carierei clar si o dezvoltare profesionala sustenabila", a declarat Pavel Nastase, presedinte INA.

rn

Expertii Banci Mondiale vor sprijini partenerii institutionali in identificarea nevoilor de instruire a administratiei publice, formularea de recomandari pentru imbunatatirea politicii de formare si, ca element de noutate, vor oferi recomandari pentru dezvoltarea progamelor de mentorat.

rn

"in centrul activitatii noastre in Romania sta consolidarea institutiilor publice. Pentru a continua sa creasca si pentru a continua sa ofere beneficii cetatenilor din Romania, administratia publica trebuie sa fie un instrument eficient. Cred ca agenda discutiilor pe marginea eficientizarii administratiei publice nu se va incheia niciodata, intotdeauna exista un mod de a face mai bine, de a fi performanti", sustine Tatiana Proskuryakova, director de tara pentru Romania si Ungaria, Banca Mondiala.

rn

Acordul semnat vine in sprijinul proiectului "intarirea capacitatii INA privind dezvoltarea de studii/ analize cu impact asupra sistemului de formare profesionala in administratia publica", semnat in august, anul acesta.

rn

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020 si va fi implementat de INA, in parteneriat cu SGG si Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).

rn

Valoarea totala a proiectului este de 7.939.028,70 lei, durata acestuia fiind de 24 de luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *