noiembrie 29, 2022

Acționarul din Bihor, după ce FC Zalău s-a desființat: ”Am fost umilit și luat de fraier”, a spus Sergiu Bodea

Este greu să vorbeşti la trecut de FC Zalău – singura reprezentantă a Sălajului în competiţiile organizate de FRF. Totuşi, în doar câteva luni, clubul condus de Ioan Morar a trecut de la statutul de contracandidată a titratei “U” Cluj la promovarea în Liga a II-a, la cel de echipă defunctă. Aceasta, după ce “alb-albaştrii” au rămas fără susţinerea autorităţilor locale, pentru ca apoi singura echipă din eşaloanele superioare din Sălaj să se retragă din activitate şi chiar să fie dezafiliată de FRF!?

Intraţi în acţionariatul clubului în această vară, bihorenii Sergiu Bodea şi Mircea Blaj au venit la Zalău cu speranţe, dar au rămas cu regrete şi cu amăgiri crunte. În plus, cei doi parteneri bihoreni au plătit datoriile echipei la ANAF, pentru ca certificatul fiscal să fie zero, adică o condiţie esenţială pentru realizarea contractului de finanţare cu Primăria Zalău.

“Când am venit la întâlnirea de la Primăria Zalău ni s-a spus că dacă plătim datoriile clubului care au mai rămas faţă de finanţe, avem sprijin financiar pentru a face o echipă de promovare. Autorităţile locale ne-au asigurat că avem tot sprijinul lor, iar noi am plătit acei 16.000 de lei pentru ca certificatul să fie la zero şi să fie valabil pentru proiect”, spune Sergiu Bodea.

Între timp, acţionarii din Bihor au căutat jucători de valoare, au ajuns la un acord cu antrenori, ba chiar şi cu oameni de fotbal pentru completarea staff-ului administrativ. Astfel, mai mulţi fotbalişti au fost opriţi din drum şi direcţionaţi către Zalău, la fel ca şi antrenorul Dan Dobai sau directorul sportiv Robert Bălăeţ. Finalul a fost, însă, unul… apocaliptic, deoarece de FC Zalău a rămas doar numele.

“Cred că cei de la Primărie ştiau că mortul este îngropat. Groapa a fost făcută, mortul a fost dus la groapă, doar că a fost îngropat mai lent. Cam aşa s-a întâmplat în această vară la FC Zalău, iar noi nu am ştiut şi am fost luaţi de fraieri. Atât primarul, cât şi viceprimarul ne-au asigurat că vom avea sprijin, după care noi am plătit acele datorii. Probabil că şi preşedintele Ioan Morar a fost vinovat, fiindcă dacă a simţit ceva trebuia să se retragă şi să ne spună şi nouă. Trebuia să ni se spună, să nu mai fugim ca proştii, să nu mai facem alte demersuri şi să nu mai cheltuim bani. Am adus antrenori, i-am pus pe jucători pe drumuri, iar autorităţile locale şi-au bătut joc de noi. Am ajuns într-o situaţie penibilă, fiindcă Bălăeţ de la Pandurii şi-a dat demisia pentru a veni director sportiv la FC Zalău. Noroc că antrenorii nu au apucat să renunţe la catedra de la LPS pentru a veni la Zalău, fiindcă şi ei urmau să facă acest lucru. Îmi este şi ruşine de aceşti oameni, fiindcă ne-am înţeles din toate punctele de vedere şi s-a ajuns într-o situaţie penibilă. Între timp am semnat şi un contract cu o firmă din Ungaria care să ne dea echipamente şi mingi, dar acum ce le putem spune celor de acolo”, a declarat acţionarul de la FC Zalău.

În final, Sergiu Bodea a subliniat că această “distracţie” l-a costat peste 4.000 de euro, însă nu banii pierduţi îl doare, ci umilinţa de care a avut parte la Zalău. “Într-o lume normală nu se întâmplă aşa ceva să distrugi un club de Liga a III-a şi să formezi altul în Liga a V-a. Atitudinea unor persoane care au fost în conducere la FC Zalău a fost jalnică, fiindcă au lucrat pe la spate. A fost un joc teatral. Să distrugi un club şi să bagi motiv că acum doi ani nu şi-a îndeplinit obiectivul, este o absurditate, în condiţiile în care anul trecut a fost finanţare. Să moară un club fără datorii, nu pot să îmi imaginez aşa ceva. Să stai cel puţin doi ani fără fotbal în ligile superioare este o prostie foarte mare. Din cauză că este incompetenţă profesională, a ajuns Zalăul să aibă doar o echipă în Liga a V-a. Zalăul merită o echipă în Liga a II-a nu în Liga a V-a. Este o umilinţă totală pentru oraş. Sunt dezamăgit pentru umilinţa care am suportat-o, nu pentru banii pe care i-am cheltuit. Am cheltuit aproximativ 4.200 de euro în perioada în care am fost la FC Zalău. Nu aduceam bani în club pentru mine, ci pentru FC Zalău. Nu a primat interesul nostru, ci al clubului”, a mai spus bihoreanul, nu înainte de a preciza că el este de acord să îşi cedeze acţiunile.

“Probabil că unii s-au ofticat că la echipă au ajuns bihoreni. Eu cedez gratis toate acţiunile, doar ca Zalăul să aibă echipă de Liga a III-a, deoarece o hârtie oficială la Federaţie ar readuce echipa în competiţie”, a încheiat Bodea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *