Inspectoratul Teritorial de Munca sustine ca nu au fost respectate normele minime de siguranta
Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj continua cercetarile in cazul muncitorului decedat pe santierul soselei ocolitoare a municipiului Zalau. „Pana in momentul de fata am audiat toti lucratorii care se aflau pe santier si am avut intalniri cu administratorii firmei si cu responsabilul societatii pe linie de protectie si sanatatea muncii. Pana la sfarsitul acestei saptamani vom intocmi procesul verbal de constatare, iar dosarul urmeaza sa fie trimis inspre Inspectia Muncii si procuratura”, a declarat Teodor Balajel, directorul ITM Salaj.
El a mai spus ca este evident ca nu s-au respectat normele minime de siguranta iar firma risca o amenda de 200 de milioane de lei vechi. Mai mult, Balajel a mai afirmat ca, data fiind gravitatea accidentului, ITM poate face si o recomandare inspre procuratura pentru a se putea deschide un dosar penal in cauza, vinovatii putand sa ajunga dupa gratii.
Reamintim cititorilor ca miercurea trecuta un muncitor de la o firma clujeana care se ocupa de sistemele de drenaj de pe traseul centurii Zalaului a fost victima unui teribil accident de munca, gasindu-si sfarsitul sub un mal de pamant. Accidentul a capatat tuse macabre, barbatul fiind gasit decapitat, iar capul i-a fost gasit abia a doua zi.