Accident ”nebun” la Țăudu. Un copil de 14 ani, cu mașina furată de la părinți, a accidentat grav un motociclist fără permis

Vineri seara, un adolescent de 14 ani a condus mașina părinților, prin localitatea Țăudu, comuna Almașu, La ora 19:45, pe Drumul Comunal 61, copilul circula cu mașina furată de la părinți, a efectuat o depășire fără să se asigure, a intrat în coliziune cu un motociclist și a fugit de la locul accidentului.

Nici mototciclistul, rănit grav, nu a fost tocmai în regulă. Nu poseda nici permis de conducere, iar motocicleta era neînmatriculată. Polițiștii au aflat abia sâmbătă despre accident, pentru că ambele părți implicate au încercat să mușamalizeze evenimentul rutier.

”Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un adolescent de 14 ani, din Zalău, aflându-se în localitatea Țăudu, ar fi condus autoturismul părinților, fără acordul acestora, prin localitatea Țăudu și ar fi efectuat o manevră de depășire a unor autoturisme parcate, fără a se asigura că din sens opus circula un motociclist, cu care a intrat în coliziune laterală. În urma impactului, motociclistul, de 28 de ani, din Zalău a fost rănit grav și a fost transportat de aparținători la o unitate medicală, fără a sesiza poliția de eveniment.

Polițiștii au fost sesizați despre producerea evenimentului la data de 24 septembrie și au demarat imediat cercetările, constatând că motocicleta implicată în accident era neînmatriculată, iar conducătorul acesteia nu poseda permis de conducere. În cauză, polițiștii, sub coordonarea unității de parchet competente, continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă, furt în scop de folosință, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, informează Biroul de Presă al IPJ Sălaj.

În baza probatoriului administrat, sâmbătă, 24 septembrie, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de adolescentul de 14 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *