Accident mortal la Virsolt pe Drumul National 1H

Un grav accident de circulatie, in care un barbat si-a pierdut viata, a avut loc azi noapte, in localitatea Virsolt, pe drumul national DN 1H la iesirea spre Zalau. A fost observat insa abia la 0ra 7.10, cand au fost aleratate autoritatile. Soferul unui tractor, Bartos Kalman, in varsta de 41 de ani, care venea acasa dupa o zi de munca cu tractorul in satul Recea Mica, s-a rasturnat intr-o prapastie de doi metri adancime de pe marginea drumului, iar impactul a fost atat de puternic incat soferul a murit pe loc. Din primele cercetari rezulta ca tractorul avea o roata sparta, ceea ce ii face pe oamenii legi sa creada ca utilajul a suferit o defectiune tehnica, soferul nu l-a mai putut controla si a intrat in prapastie.

Primarul comunei Virsolt, Breda Lajos spune ca la ora 7.10 a fost sunat sa mearga la accident, iar la ora 7.13 a fost la fata locului. El a fost cel care a apelat la 112, iar in 11 minute, dupa cum spune primarul, a sosit la fata locului un echipaj de ambulanta si politia. Din primele cercetari reiese ca accidentul a avut loc azi noapte la ora 23.00, cand Kalaman se intorcea de la munca campului din Recea Mica. Soferul a ales sa se intoarca acasa pe un drum forestier care este o scurtatura intre satul Recea Mica si Virsolt, chiar prin Dealul Virsoltului. Ultima persoana cu care a vorbit victima a fost fratele sau, pe care l-a sunat aseara la ora 20.00. “Cand l-am vazut era negru complet, ceea ce ne duce cu gandul ca era mort inca de azi noapte si doar acum dimineata l-a vazut cineva”, spune primarul Breda Lajos. Pentru a putea fi scos de sub fiarele tractorului, a fost nevoie de ajutorul echipajului de descarcerare de la Sectia de Pompieri Simleu Silvaniei. Trupul neinsufletit al victimei a fost transportat la Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor morti.

Victima, Bartos Kalaman, era originar din Virsolt, locuia impreuna cu cei doi baieti ai sai – de 14, respectiv 17 ani – si cu sotia. Avea casa chiar la intrarea in satul Virsolt. In trecut a lucrat la o fabrica din Zalau, iar acum se ocupa de munci agricole si pe langa gospodarie. Oamenii din comunitate sunt socati de tragedia produsa si spun ca victima era un om asezat, la locul lui, care nu a avut niciodata probleme in comunitate. 

Si primarul Virsoltului, Breda Lajos, este ingrozit de cele intamplate. “Este al patrulea mort din comuna in accidente rutiere din acest an, parca suntem blestemati. O sa ajutam familia cu tot ce avem. O bascula de nisip pentru groapa, gropari, bani, coroana la inmormantare, vom face tot ce sta in putinta sa le fim alaturi. Chiar saptamana trecuta a venit la primarie victima sa ne sudeze ceva, ca l-am rugat. Satul parca e blestemat cu atatia morti pe sosea”, spune primarul Breda Lajos.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *