decembrie 5, 2022

O femeie de 75 de ani, din Nușfalău, a decedat marți dimineața, după ce, luni după amiază, a fost victima unui accident rutier. Femeia a fost lovită de o mașină când traversa strada pe trecerea pentru pietoni.

Potrivit IPJ Sălaj, în 21 noiembrie, la ora 17:53, pe Drumul Național 1H, în localitatea Nușfalău, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton, o femeie de 75 de ani.

Din primele verificări efectuate de polițiștii rutieri a reieșit că un bărbat, de 28 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe sectorul de drum sus-menționat, a surprins și accidentat femeia aflată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

În urma evenimentului, femeia a suferit leziuni și a fost transportată la o unitate medicală pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate. Din păcate, a murit la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările producerii evenimentului rutier.

În contexul acestui eveniment, polițiștii rutieri recomandă pietonilor: să se asigure temeinic înainte de a se angaja în traversarea străzii, chiar și atunci când traversează pe trecerile pentru pietoni marcate și semnalizate ori pe culoarea verde a semaforului, deoarece sunt situații în care nu sunt observați de conducătorii auto; să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea; să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare; să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier; când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică (Atenție! Aici nu aveţi prioritate); să nu traverseze drumul în fugă; să fie mult mai atenţi la traversare noaptea sau atunci când vizibilitatea este redusă, deoarece în condiţii de carosabil umed, spaţiul necesar pentru frânare creşte foarte mult.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *