septembrie 30, 2022

Accident grav cu victime pe DN 1F. Intervenție profesionistă a celor de la ISU Sălaj. SIMULARE

Exerciţiu pentru antrenarea structurilor de management și intervenție în cazul producerii unui accident cu victime multiple pe DN 1 F.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a organizat și desfăşurat ieri, 10 septembrie, un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de management și intervenție în cazul producerii unui accident cu victime multiple pe Drumul Național 1 F.

Situația tactică generală a presupus producerea unui accident rutier pe DN 1 F, între localitățile Zalău și Ciumărna, în care au fost implicate un microbuz și un autoturism din care au rezultat 16 persoane rănite, motiv pentru care a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În cadrul acestui exercițiu s-au urmărit verificarea capacității de reacție a componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple, verificarea modului de punere în aplicare a Planului Roșu de Intervenție și verificarea modului de organizare a triajului, asistare medicală și transport a victimelor accidentului împreună cu personalul celorlalte servicii publice de asistență medicală de urgență.

”Le mulțumim tuturor participanților din cadrul instituțiilor implicate (ISU, IGAv, SAJ, UPU-SMURD, IPJ , IJJ, Crucea Roșie Sălaj, psihologi voluntari și, nu în ultimul rând, voluntari ISU), pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă, fiind convinși că în cazul unor evenimente reale vor depune aceleași eforturi pentru salvarea vieții cetățenilor!”, spun reprezentanții ISU Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.