Accente: De la vorba pan’ la fapta…

“Trebuie sa dramuim cu mai multa chibzuinta banii, sa strangem cureaua, sa facem economii, sa eliminam cheltuielile nejustificate, sa…” Da, sunt de apreciat aceste ganduri si intentii ale Guvernului Boc, exprimate de insusi primul ministru. Tara, economia, sectoarele ei vitale sunt in criza si deci e firesc ca in astfel de vremuri sa fie luate masuri care sa atenueze cat mai mult efectele acesteia asupra vietii cetateanului.
Din pacate insa, de la vorba pan@la fapta… Bunaoara, daca la capitolul cheltuielilor de personal planificate pentru Cancelaria primului ministru s-a stabilit o reducere cu 20%, in schimb pentru cheltuielile cu transportul la locul de munca si alocatiile pentru locuinte este prevazuta o crestere cu 200-400%!!!
Astfel, alocatiile pentru transportul la si de la locul de munca al angajatilor Cancelariei premierului Boc cresc in 2009, fata de 2008, cu 311%. In conditiile in care majoritatea acestor salariati sunt din Cluj, te intrebi: oare acestia vor face naveta Cluj – Bucuresti si li se va deconta transportul?
Tot pentru bugetul Cancelariei, la capitolul alocatiilor pentru locuinte s-a prevazut o crestere cu nu mai putin de 442%!!! De asemenea, cheltuielile salariale in natura destinate locuintei de serviciu folosita de salariat si familia lui cresc si acestea cu 211%. Ei bine, pentru a va face o imagine si mai completa despre banetul prevazut prin buget spre cheltuire la nivelul acestei structuri, retineti o cifra: 304. Ce reprezinta ea? Numarul maxim de posturi alocat, in prezent, Cancelariei primului ministru al Guvernului Romaniei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut