septembrie 30, 2022

Absolventii din 2011 au majorat rata somajului

Rata somajului din luna august a inregistrat o usoara crestere fata de luna iulie. AJOFM Salaj justifica majorarea prin inregistrarea absolventilor in evidente.
La nivelul judetului Salaj, rata somajului inregistrata la sfarsitul lunii august a fost de 5,75 de procente, anunta Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj. Procentul inregistrat este cu 0,07 la suta mai mare decat in luna iulie, dar este mai mica cu 2,36 procente decat cea din luna august a anului 2010. Numarul total de someri in luna august a fost de 6229, din care 2230 sunt someri indemnizati si 3999 neindemnizati. Numarul somerilor indemnizati a scazut cu 143 de persoane fata de luna iulie, iar numarul celor neindemnizati a crescut cu 216 persoane. Romeo Sarca, director executiv al AJOFM Salaj, declara ca situatia cresterii procentului somerilor din luna august se datoreaza inscrierii in evidente a absolventilor promotiei 2011. Somerii cu un nivel de instruire primar, gimnazial si profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care se adreseaza AJOFM, in vederea gasirii si ocuparii unui loc de munca. Astfel, 70,38 la suta dintre persoanele luate in evidentele AJOFM au doar studii primare, 22,2 la suta au instruire liceala si post-liceala, iar 7,42 la suta au studii universitare.
Din punct de vedere al structurii somerilor pe grupe de varsta, ponderea reprezentativa este grupa de varsta 40-50 de ani – aproximativ 27,31 la suta. Categoria de varsta 30-40 de ani reprezinta 24,88 la suta din totalul somerilor. Din evidentele AJOFM Salaj, in cursul lunii august, au iesit un numar total de 799 de someri. Dintre acestia, doar 148 de persoane au fost scoase din evidente prin incadrare in munca, restul de 651 de persoane au iesit ca urmare a expirarii perioadei de indemnizatie, suspendarilor, incetarilor si persoane care nu au solicitat mentinerea cererii pentru un loc de munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.