noiembrie 30, 2022

Absolventii de liceu pot cere bani de la ‘Somaj’ pana in 24 iulie

Perioada in care absolventii de liceu se pot inregistra la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj este pana la 24 iulie 2017. AJOFM atentioneaza absolventii de liceu din promotia 2017 ca data absolvirii cursurilor in anul scolar 2016 – 2017 este 26 mai 2017 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent daca promoveaza sau nu examenul de Bacalaureat.
Absolventii care intr-o perioada de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au incadrat in munca potrivit pregatirii profesionale si sunt inregistrati la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca din raza de domiciliu, nu urmeaza o forma de invatamant, nu realizeaza venituri, pot solicita acordarea indemnizatiei de somaj.
Acest drept banesc se acorda absolventilor la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculata de la expirarea celor 60 de zile de la terminarea studiilor.
In cazul in care absolventii nu se prezinta la “Somaj” in intervalul de 60 de zile de la terminarea studiilor, nu vor avea dreptul la indemnizatia de somaj.
Elevii care nu au situatia incheiata se pot inregistra in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta. stop_coloana
Pentru absolventii scolilor profesionale si ai celor de studii universitare, perioada de 60 de zile porneste de la data sustinerii examenului de competente sau de licenta, dupa caz, daca aceasta este mentionata, sau de la data de 1 a lunii urmatoare daca pe adeverinta sau pe diploma este specificata doar sesiunea de examen.
Documentele necesare pentru inregistrare sunt: diploma sau adeverinta de absolvire, adeverinta medicala cu mentiunea clinic sanatos, adeverinta de la administratia financiara cu venituri din alte surse, act de identitate, certificat de nastere si casatorie.
Persdoanele interesate pot obtine informatii suplimentare la AJOFM Salaj sau la telefon 0260.612.463.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *