Absolvenții de gimnaziu au la dispoziție ghidul admiterii la liceu

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sălaj a publicat Ghidul candidatului la admiterea în învăţământul liceal, învățământul profesional de stat și învățământul dual de stat.

Potrivit documentului, Comisia de Admitere Județeană este alcătuită din opt inspectori școlari, un consilier informatizare, un consilier rețea școlară și un consilier secretariat, coordonați fiind de inspectorul școlar general adjunct Corina Forț.

Din Comisie fac parte prof. Forț Corina-Emilia – inspector școlar general adjunct, prof. dr. Rus Mădălina-Ioana, prof. Hari Tünde-Hajnalka, prof. Câmpean Zamfira, prof. dr. Ciocan Dana, prof. Domuța Gabriela, prof. dr. Ianc Petru, prof. Rosz Rita Éva și prof. Ungur Avram – inspectori școlari, ing. Blidar Denisa – consilier informatizare, Ianc Leontina – consilier rețea școlară și Terec Dana – consilier secretariat.

Documentul cuprinde toate informațiile necesare pentru elevi și părinți privind metodologia, numărul de locuri din fiecare unitate de învățământ liceal/ profesional, calendarul desfășurării admiterii, documentele necesare (declarații, fișe de înscriere), locațiile centrelor zonale de înscriere la liceu, modul de calcul a mediei de admitere și este disponibilă pe site-ul ISJ Sălaj.

Până la această dată, doar 30 de inspectorate școlare județene au reușit să publice broșura necesară absolvenților de gimnaziu, în cele trei săptămâni care au trecut de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern privind cifra de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023.

Elevii sunt repartizați pe Centre zonale de înscriere

La nivelul județului Sălaj, absolvenții de gimnaziu pot opta pentru unul dintre profilurile disponibile la cele 23 de unități de învățământ liceal, vocațional, profesional sau tehnic. La Zalău sunt locuri la două colegii – API și CNS – și șapte licee – pedagogic, artă, sportiv, ortodox, reformat și liceele tehnologice ”Voievod Gelu” și Mihai Viteazul.

La Cehu Silvaniei – liecul tehnologic, la Jibou – teoretic și tehnologic, la Șimleu Silvaniei – două colegii și un liceu tehnologic, liceele tehnologice de la Crasna, Nușfalău, Hida, Gâlgău, Ileanda, Surduc și Sărmășag și profesională la Sâg.

Pentru o mai bună derulare a admiterii, s-au înființat 14 centre zonale de admitere, astfel că elevilor absolvenți arondați la aceste centre le va fi mai ușor să se încrie.

Centrele de înscriere sunt: Școala Gimnazială Zimbor unde sunt arondați absolvenții de la Zimbor, Almaşu, Jebucu, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Mijloc, Hida, Românaşi și Sânmihaiu Almaşului; Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna pentru absolvenții de la Crasna, Bănișor, Cizer, Horoatu Crasnei, Stârciu, Sâg; Liceul Tehnologic nr.1 Sărmășag pentru absolvenții celor două unități de învățământ din Sărmășag, pentru școlile din Lompirt, Bobota, Derșida, Chieșd și Șamșud; Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda este centru de înscriere pentru Ileanda, Gâlgău, Poiana Blenchii, Rus, Șimișna și Zalha; Școala Gimnazială „Petri Mor” Nușfalău este centru pentru Nuşfalău, Boghiş, Halmăşd, Camăr, Ip, Cosniciu de Jos, Marca, Valcău de Jos, Valcău de Sus, Preoteasa, Plopiş, Făget și Iaz; Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei este centru pentru absolvenții din Cehu Silvaniei, Sălățig, Deja și Aluniș; Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou este centru pentru absolvenții de gimnaziu de la Lic. Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, Liceul Tehnologic Surduc și ai școlilor gimnaziale Băbeni, Cristolț, Gârbou și Lozna; la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou se vor înscrie absolvenții aceleași unități de învățământ, plus absolvenții de la Bălan, Gâlgău Almașului, Năpradea, Cheud și Someș Odorhei; la Şcoala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei sunt arondați absolvenții de ”Silvania” Șimleu, Carastelec, „Horea” Șimleu, Pusta, „Bathory Istvan” Șimleu, Vârşolţ, Pericei, Măerişte și Giurtelecu Șimleului.

La Zalău sunt cinci centre: Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” pentru „Avram Iancu”, Colegiul Național „Silvania” Zalău, „Simion Bărnuţiu” Zalău și Treznea; Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” pentru „Iuliu Maniu” Zalău, ”Simion Bărnuţiu” Bocşa, Borla, Coşeiu, Archid, „Marcus Aurelius” Creaca, Dobrin, Hereclean, Guruslău și Panic; Șoala Gimnazială „Porolissum” pentru ”Porolissum” Zalău, „George Coşbuc” Zalău, „Gheorghe Lazăr” Zalău, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Aghireş, Meseşenii de Sus; Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” pentru „Mihai Eminescu” Zalău, „Sf.Nicolae” Zalău,, „Wesselenyi„ Zalău, Agrij și Buciumi; Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” este centru pentru absolvenții de la „Corneliu Coposu” Zalău și școlile gimnaziale din Crişeni și Mirşid.

În total, sunt 2002 absolvenți de gimnaziu în promoția 2022, iar media elevilor arondați la un centru de înscriere este de aproximativ 150 de elevi.

Pentru candidaţii din alte judeţe s-a înființat un centru special de înscriere la sediul Inspectoratului Școlar Județean, la biroul informatizare, etaj 3, tel. 0260/661391; Fax: 0260/619190, informează reprezentanții ISJ.

Înscrierea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă a candidaţilor din seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023, se face la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.