Absolvenții claselor a IX-a și a X-a se pot transfera la liceele militare

Elevii din liceele civile care au absolvit clasele a IX-a şi a X-a în acest an se pot transfera în colegiile naţionale militare, în clasele a X-a şi a XI-a, pentru anul de învățământ 2022-2023. Transferurile se pot face până la finele acestei luni.

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt 8 locuri în clasa a X-a și 7 locuri în clasa a XI-a.

La Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc sunt disponibile 2 locuri în clasa a X-a și 2 locuri în clasa a XI-a.

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova are 12 locuri în clasa a X-a și 9 locuri în clasa a XI-a.

La Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa sunt 14 locuri în clasa a X-a și 9 locuri în clasa a XI-a.

La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza nu sunt locuri pentru transfer.

Pentru transfer, solicitanții trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: au cel puțin media generală 8,00 și cel puțin media 7,00 la disciplinele ”matematică” și ”limba engleză”; nu au avut media scăzută la purtare pe timpul frecventării liceului; nu au repetat niciunul dintre anii de studii liceale și nu sunt în situații de corigență; promovează testul de verificare a cunoștințelor aplicat în cazul în care numărul elevilor înscriși în procedura de transfer depășeșete numărul de locuri libere; promovează examenele de diferență; susțin și promovează probele de selecție.

Cererea de transfer și celelate documente necesare dosarului de transfer se pot descărca de pe http://www.colmil-mv.ro.

Transmiterea în format electronic sau depunerea dosarelor de transfer la sediile colegiilor naționale militare transfer se va face până la data de 31 iulie, ora 12.00.

Pentru informații suplimentare, cei interesați se pot adresa colegiilor naţionale militare sau Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, str. Lt.col. Pretorian, nr. 30, Zalău, telefon 0745 511 616.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.