noiembrie 27, 2022

Absolvent la CNS, Razvan Dan Salajan a coordonat lotul de informatica al Romaniei la olimpiada internationala

Razvan Dan Salajan, din Zalau, a fost desemnat de Ministerul Educatiei, alaturi de Szabo Zoltan (profesor din Reghin), sa coordoneze lotul national care a participat la Olimpiada Internationala de Informatica, în perioada 28 iulie – 3 august, la Teheran, în Iran. 

Tricolorii au facut furori la Olimpiada Internationala, dovedind ca sunt asi in Informatica si cucerind patru medalii, doua de aur si doua de bronz. Medaliile de aur au fost obtinute de Stefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti) si Tamio Vesa-Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocational Pedagogic “N. Bolcas” din Beius, jud. Bihor), laureat cu aur si la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI) din acest an. Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul National “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Arges) si Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), premiati cu argint la editia precedenta, sunt detinatorii medaliilor de bronz.
Editia de anul acesta a olimpiadei internationale a reunit 304 concurenti din 84 de tari. Datorita acestor nnoi performante, România a depasit borna “100” în privinta medaliilor cucerite la Olimpiadele Internationale de Informatica si îsi consolideaza pozitia a patra în clasamentul all times, având 103 medalii, din care 30 de aur, 45 de argint si 28 de bronz.

Cine-i Razvan Salajan

Zalauanul Razvan Dan Salajan este implicat de mai multi ani în pregatirea Lotului National de Informatica a României. A absolvit în 2013 Colegiul National “Silvania”. A studiat la profilul matematica-informatica intensiv. Acum este student la Universitatea “Babes-Bolyai” si lucreaza de anul trecut la Twitter, în trecut fiind angajat si la Microsoft.
In urma cu sapte-opt ani, Razvan juca fotbal la CS Viitorul Zalau, fiind coleg de generatie cu Vlad Morar, atacantul din Criseni care a luat campionatul anul acesta cu Viitorul Constanta, echipa lui Gheorghe Hagi. Razvan a pus insa ghetele în cui in 2009 si a facut pasul spre informatica, unde este performer.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *