septembrie 29, 2023

Absolvenţii nu prea au chef de muncă

0

Doar 150 de absolvenţi au fost interesaţi de cele 280 de posturi oferite la Bursa Locurilor de Muncă.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj a organizat vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, promoţia 2010.
Deşi numărul locurilor de muncă oferite absolvenţilor, 284, a fost mai mare compara-tiv cu anul trecut, cand oferta a cuprins doar 197 de posturi, reprezentanţii AJOFM şi angajatorii prezenţi au fost surprinşi de participarea in număr redus a persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă, in special al tinerilor, comparativ cu numărul şomerilor inregistraţi in baza de date. Potrivit directorului AJOFM Sălaj, Romeo Sarcă, peste 200 de persoane, din care aproximativ 150 de absolvenţi au participat la bursă, iar un număr de 93 au fost selectaţi in vederea incadrării.
La bursă au participat 33 de agenţi economici, deşi au fost contactaţi 180, a menţionat Romeo Sarcă. Din cele 284 de locuri oferite, 20 au fost destinate absolvenţior de studii superioare. Persoanele fără studii superioare au avut de ales dintre mese-riile de electricieni, mecanici, ospătari, barmani, agenţi vanzări, strungari, asistenţi medicali, agenţi asigurări, confecţioneri imbrăcăminte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut