Abrogarea Ordonantei nu au convins strada

Abrogarea Ordonantei nu au convins strada

Sorin Grindeanu spune ca nu demisioneaza, 

iar Iordache-altaintrebare pica de tap ispasitor

Dupa sase zile de proteste, in care sute de mii de romani din numeroase orase au protestat in strada impotriva ordonantelor privind gratierea si modificarea Codurilor penale, guvernul Grindeanu a abrogat duminica ordonanta privind modificarea Codurilor penale. Nu a fost suficient insa pentru protestatarii din toata tara. Culmea, imedait dupa acest anunt, prezenta la proteste a fost chiar mai mare decat in zilele precedente. Oamenii au demonstrat ca sunt satui de minciuna si coruptie si nu mai accepta politicieni care triseaza. S-a cerut demisia Guvernului Grindeanu.
Pe fondul protestelor de duminica seara, premierul Sorin Grindeanu a anuntat telefonic, la Antena 3, ca nu ia in considerare sa demisioneze. “Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin motiune de cenzura, pentru ca cealalta, cea prin care mi-as da eu demisia, nu se poate – fiindca nu mi-o dau”, a declarat raspicat premierul Grindeanu.
Grindeanu a gasit in schimb un “vinovat” pentru situatia din ultima saptamana. Cel care pica tap ispasitor este ministrul Justitiei, Florin Iordache, pentru ca “nu a prezentat public asa cum ar fi trebuit argumentele in favoarea ordonantelor”. “n opinia premierului Grindeanu, aceasta “proasta comunicare” e de vina pentru ca romanii au iesit in strada, motiv pentru care, in cursul acestei saptamani, ministrul Justitiei va raspunde cu functia. “S-a creat foarte multa confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni, care n-au legatura cu ceea ce pana la urma s-a adoptat. Si de aceea Ministerul Justitiei si ministrul Justitiei isi vor asuma si isi asuma consecintele”, a declarat premierul. “I-am lasat cateva zile, pentru ca sunt activitati care trebuie sa fie gestionate, maine-poimaine avem bugetul de trecut prin Parlament”, a explicat Sorin Grindeanu la Romania TV faptul ca ministrul Justitiei nu a fost sacrificat deindata.

Florin Iordache: Urgenta se justifica si acum!

PSD sustine in continuare ca ordonanta pe care au abrogat-o era, de fapt, foarte buna, dar au recurs la aceasta masura a abrogarii pentru a detensiona situatia. “Am analizat in toate aceste zile argumentele pro-ordonanta, care au fost foarte multe, argumente care majoritatea dintre ele se sustin in continuare, si ce a spus si cealalta parte, fie ca vorbim de adversari politici, de institutii sau, foarte important in aceste zile, de reactia pe care am vazut ca a starnit aceasta ordonanta. Am zis sa facem primul pas catre detensionarea acestei situatii si l-am facut”, a declarat premierul Grindeanu.
“n ultimele sale zile de mandat, inainte sa fie sacrificat, dupa ce protestatarii au cerut demisia Guvernului, ministrul Justitiei, Florin Iordache, sustine in continuare ca modificarea Codurilor penale ramane o urgenta. “Deci eu am afirmat tot timpul si imi asum ca era necesara o ordonanta care sa puna in concordanta deciziile de neconstitutionalitate ale CCR. Urgenta se justifica si acum. Sunt foarte multe articole neconstitutionale. Si sistemul judiciar e prejudiciat prin faptul ca in instante sunt foarte multe prevederi neconstitutionale. (…) Datorita faptului ca ordonanta a fost abrogata, am revenit la prevederile initiale, care multe sunt neconstitutionale, asa cum a precizat CCR”, a declarat ieri Florin Iordache, atunci cand a anuntat si ca pune in dezbatere publica o lege privind modificarea Codurilor penale.

Liviu Dragnea sustine ca protestele
au fost organizate “profesionist”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara dumica seara, la Romania TV, ca protestele din tara denota “o organizare profesionista”, nicidecum proteste spontane.
El a vorbit si despre organizarea in curand de proteste anti Klaus Iohannis, desi, spune el, simpatizantii PSD au fost sfatuiti sa nu iasa la contraproteste. “Nu am niciun plan, dimpotriva, am cerut tuturor colegilor in continuare sa incerce sa calmeze membrii PSD si simpatizantii PSD, dar ceea ce am primit ca si informatii in seara asta (duminica – n.r.), dupa ce oamenii au iesit in fata Palatului Cotroceni, este foarte multa revolta si vor antrena, s-ar putea sa antreneze din ce in ce mai multi oameni”, avertiza Liviu Dragnea.
Un argument forte invocat de unii psd-isti, care demonstra, in opina lor, ca protestele au fost organizate “in mod profesionist”, a fost faptul ca protestatarii din capitala aveau toti “lanterne”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *