decembrie 1, 2022

Abrogare OUG/114- PNL se pregateste sa plateasca factura americanilor pentru castigarea alegerilor

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul îsi va asuma raspunderea pentru modificarea Ordonantei 114, astfel încât sa anuleze prevederile din sectoarele energie, bancar, comunicatii si pensii. Nu a fost anuntata o data a angajarii raspunderii, insa angajarea raspunderii deschide calea depunerii unei motiuni de cenzura, care adoptata, ar conduce la caderea guvernului. Guvernul PNL, desi nu are majoritate în Parlament, mizeaza pe lipsa de reactie a fostei guvernari PSD de a reveni la putere într-o situatie economica cât se poate de dificila. In acest context, merita sa reamintim vizita lui Iohannis la Washington cand presedintele reales dupa alegerile prezidentiale din 26 noiembrie 2019 si presedintele american Donald Trump au discutat despre ordonanta 114. Pe atunci Trump si-a exprimat "asteptarea" ca legislatia sa fie "ameliorata" pentru a creste atractivitatea pentru investitorii americani. Exxon si alti investitori, au pus presiune pe Guvernele Romaniei, sa "reglementeze" exploatarea gazelor naturale din Marea Neagra, dupa ce amendamentele lui Dragnea (intre timp condamnat la inchisoare) au marit cuantumul taxelor si impozitelor ce trebuiau platite de companiile care doreau sa extraga gaze din Marea Neagra.

rn

In prezent, Virgil Popescu Ministrul Economiei, Energie si Mediului de Afaceri a declarat ca dupa abrogarea prevederilor pe energie din OUG 114/2018 se va demara procedura de definire a "consumatorului vulnerabil". Asta inseamna ca prin eliminarea ordonatei 114 se va declansa o crestere a facturilor la gaze si energie electrica, ceea ce determina guvernul Orban sa ia deja masuri care sa atenueze socul acestor cresteri si implicit reactiile alegatorilor la alegerile locale si parlamentare de anul viitor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *