noiembrie 27, 2022

Abonamente de parcare – crestere spectaculoasa. Primaria Zalau propune o majorare de 77%

Luni, 16 decembrie 2019, in cadrul sedintei de Consiliul Local la proiectul privind stabilirea impozitelor si taxelor pe anul 2020, consilierii locali ai PNL nu au votat, acestia considerand ca nu este justificata majorarea contravalorii abonamentelor de parcare pe tot orasul.

rn

In cadrul discutiilor consilierul PNL Birsan Cristian Claudiu a propus un amendament prin care abonamentele sa ramana la acelasi nivel valoric din anul precedent, in conditiile in care Primaria propune o majorare de pana la 77,8% fata de anul precedent. Amendamentul a fost respins de majoritatea PSD, fiind sustinut doar de PNL si PMP, iar consilierii UDMR s-au abtinut de la vot. Astfel contravaloarea unui abonament anual pe anul 2020 va ajunge la 800 de lei fata de 450 de lei in anul precedent.

rn

Primarul Ciunt a declarat ca "rationamentul pentru care am propus cresterea acestor sume pentru abonamente este urmatorul: un ticket de parcare pentru o zi este 12 lei, daca impartim un abonament pe luni, sunt 85 de lei pe luna, inseamna 2,8 lei/zi, mult mai mult daca ti-ai cumpara un ticket. Pe an este 2,6 lei pe zi, ori totusi intre 12 lei si 2, 6 lei este o mare diferenta. Plus ca, parcarile trebuie intretinute si e nevoie de anumite sume pentru ca SADP-UL exista sau cheltuielile le face doar prin cheltuiele proprii". Viceprimarul Teodor Balajel, reconfirmat presedinte de sedinta, prin primul proiect de pe ordinea de zi, l-a invitat pe directorul SADP, Adrian Marcel sa faca o comparatie cu alte orase, referitor la costul abonamentelor, acesta ne-a comparat cu orase precum Cluj-Napoca sau Oradea declarand ca tarifele sunt mai mici, fara a tine cont de salariul si posibilitatiile pe care le-au clujeni sau oradenii.

rn

Consilierul local (PNL) Claudiu Barsan consider ca aceasta majorare nu face decat sa incurajeze comportamentul evazionist, adica parcarea pe domeniul public in alte locuri decat cele permise, mai ales ca oricum din acest punct de vedere este o degringolada in oras. "Cred de asemenea ca nici conditiile de transport public in comun nu au cunoscut o imbunatatire considerabila, astfel incat sa se incurajeze utilizarea lor in detrimentul autoturismelor proprii. Oricum, o crestere de aproape 80% a tarifelor mi se pare prohibitiva avand in vedere nivelul general al veniturilor cetatenilor din oras" a delcar Barsan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *