septembrie 24, 2023

„Gaudeamus” a răsunat ieri in trei licee din Zalău. Absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a de la Colegiul Naţional „Silvania”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Nicolae” şi Grupul Şcolar „Voievodul Gelu” din Zalău şi-au luat rămas bun de la anii de liceu. Ei vor avea acum o minivacanţă inaintea probelor de evaluare din cadrul examenului de bacalaureat.
La Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, cel mai prestigios liceu din judeţ şi printre primele 30 din ţară, curtea s-a umplut ieri de părinţi, prieteni şi rude care au venit să-i felicite pe cei 255 de absolvenţi din această promoţie. Festivitatea de absolvire şi de premiere a elevilor clasei a XII-a a inceput la ora 10,00. Emoţionaţi şi plini de entuziasmul tineresc, absolvenţii s-au aliniat in careu, fiecare cu cate un balon colorat in mană. Cea mai titrată olimpică a judeţului, Claudia Mihaela Pop, olimpică internaţională de patru ori, s-a numărat printre absolvenţi şi printre cei opt şefi de promoţie ai liceului. Absolvenţii au predat cheia liceului colegilor mai mici din clasele a XI-a.
Astăzi incepand cu ora 9,00 au loc festivităţi in alte 15 licee din judeţ.
Aleşii le-au dat sfaturi pentru alegerea carierei
La eveniment au luat parte prefectul Judeţului Sălaj, Alexandru Vegh, subprefectul Onorica Abrudanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, primarul municipiului, Radu Căpalnaşiu, deputatul Mirel Taloş şi Ioan Abrudan, inspector şcolar general. „Este o zi importantă şi deosebit de frumoasă, pe măsura acestui eveniment. După patru ani ne reintalnim in această locaţie, aţi mai trecut o etapă frumoasă din viaţă şi multe amintiri din această perioadă vă vor insoţi in viaţă. Aţi acumulat multe cunoştinţe in această perioadă şi, pentru că viaţa e o provocare, aveţi nevoie de a vă imbunătăţi in continuare aceste cunoştinţe pentru a avea mai multe şanse de a nu deveni şomeri. Am văzut medii ale claselor extrem de ridicate. Sunteţi obligaţi să vă menţineţi la acest nivel de performanţă pentru a reprezenta cu cinste acest oraş”, a declarat primarul Zalăului, in discursul său de felicitare a absolvenţilor CNS. Prefectul judeţului i-a indemnat, in luarea sa de cuvant, ca meseria la care se gandesc să o urmeze să o aleagă cu sufletul şi apoi cu mintea. „In general, azi, lumea aleargă după meserii bine plătite, insă e foarte important să mergem cu drag la locul de muncă şi să puneţi suflet in ceea de faceţi”, a subliniat Vegh. Tiberiu Marc i-a indemnat pe absolvenţi să fie cei mai buni indiferent ce ar face şi să privească doar inainte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut