ianuarie 31, 2023

Un incendiu de proporţii a mistuit în noaptea de sâmbătă spre duminică Şcoala Gimnazială din localitatea Iaz, comuna Plopiş.
La ora 2.03, Garda de Intervenţie Nuşfalău a ajuns la faţa locului. Pompierii ajunşi la incendiu au constatat că flăcările se manifestă cu putere la acoperişul imobilului. Intervenţia a fost dificilă, desfăşurându-se cu trei autospeciale cu apă şi spumă. Au ars aproximativ 300 de metri pătraţi de acoperiş, mobilier, calculatoarele din dotarea şcolii, uşi interioare şi geamuri.
Cauza incendiului a fost o bucată de jar aprins care a ajuns pe acoperişul unei lemnării din centrala care încălzeşte şcoala. A ars acoperişul lemnăriei, apoi flăcările s-au extins şi au cuprins toată clădirea şcolii.

Inspectoratul Şcolar află azi dacă şcoala avea sau nu autorizaţie de la Pompieri
Inspectorul şcolar general Maria Pop s-a deplasat dimineaţă la faţa locului.
“Am ajuns la faţa locului dis de dimineaţă. I-am găsit pe pompieri acolo. Până se va remedia situaţia şi se va repara şcoala, copiii vor fi transportaţi de microbuzele şcolare la Şcoala Gimnazială din Plopiş. Este vorba de 80 de copii care învăţau în acea şcoală. Clasa zero va rămâne în clădirea grădiniţei din Iaz, care e puţin mai departe de şcoală, iar pe ceilalţi îi ducem la Plopiş. Astăzi stop_coloana (n.r. – duminică), directorul va avea o întrevedere cu cadrele didactice din Plopiş pentru a se vedea dacă pot merge de dimineaţă la şcoală, ca să nu facem ore de după-masa”, ne-a spus Maria Pop.
Întrebată dacă şcoala are autorizaţie de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Maria Pop a spus că un astfel de incendiu se poate întâmpla oricând şi că sunt puţine şcolile cu astfel de autorizaţii.
“Nu am întrebat pompierii dacă şcoala avea autorizaţie de funcţionare. Sunt puţine şcolile cu autorizaţie. Eu nu eram în inspectorat când s-a construit clădirea nouă ca să ştiu dacă s-a primit sau nu autorizaţie. Dimineaţă (n.r. – luni dimineaţa) vom documenta totul. Se poate întâmpla un astfel de eveniment oricând; e spre bucuria noastră că nu au fost copii înăuntru. Centrala de foc este intactă”, a spus Maria Pop.
Nici reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu ne-au putut spune ieri dacă şcoala are sau nu are autorizaţie de funcţionare de la ISU.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut