A început vânătoarea de mașini abandonate prin cartierele Zalăului

A început vânătoarea de mașini abandonate prin cartierele Zalăului

Polițiștii locali zălăuani desfășoară, în această perioadă, împreună cu inspectorii din cadrul Direcției Corp Control, acțiuni de identificare a vehiculelor abandonate din oraș. Ulterior, vor fi căutați și proprietarii. Aceștia au două variante la dispoziție: fie își iau singuri rablele, fie sunt amendați.

În acest context, cetățenii care dețin astfel de vehicule sunt rugați să le ridice de pe domeniul public. În caz contrar, Poliția Locală, respectiv inspectorii din cadrul Direcției Corp Control îi vor sancționa, cuantumul amenzilor fiind cuprins între 1.000 și 2.000 lei.

De asemenea, zălăuanii sunt încurajați să anunțe administrația locală dacă au cunoștință despre astfel de situații. Pot apela dispeceratul Politiei Locale, la orice oră, la numărul de telefon 0260.610.178 sau 0734.777.801 ori pot trimite un e-mail pe adresa politialocalazalau@gmail.com.

Potrivit legislației în vigoare, este considerat fără stăpân vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut. Este considerat abandonat vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *