A început vaccinarea cu a patra doză

0
456

Începând de luni, 16 mai, în centrele de vaccinare care încă mai funcționează și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech împotriva Covid-19.

Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva Covid-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Vaccinarea cu cea de-a patra doză se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de-a treia doze.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

În Sălaj nu mai avem centre de vaccinare

Ultima zi de funcţionare pentru centrele de vaccinare din Zalău a fost sâmbătă, 14 mai, iar centrul din Şimleu-Silvaniei s-a închis vineri, 13 mai. Activitatea de vaccinare va fi preluată de către medicii de familie treptat, pe măsura încheierii contractelor cu Casa Judeţeană de Sănătate.

Până la finalizarea acţiunii de contractare, persoanele care doresc să se vaccineze (prima doză, doza II, doza booster şi doza a IV-a) se pot adresa medicilor de familie, dacă aceştia au încheiat contract de vaccinare, sau cabinetului SC Lasergo SRL, medic titular Iluță Gabriel, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Sălaj.

Sediul Cabinetului Lasergo este în Zalău, str. Andrei Şaguna nr. 8, telefon: 0260.618.395.

Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, indiferent de doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.