A început vaccinarea anti-COVID și în Sălaj

0
744

Luni, 4 ianuarie, a început și în Sălaj vaccinarea anti-COVID, după ce în județ a ajuns o primă tranșă de 865 de doze. Campania de vaccinare a debutat la Centrul de vaccinare nr. 1, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Primele zece persoane înscrise voluntar, care au dat startul campaniei de vaccinate împotriva COVID-19 sunt Dr. Monica Pușcaș – Medic Șef Secția Boli Infecțioase, Dr. Gabriel Găvriluț – Medic Șef Secția Pneumologie, Dr. Alexandru Csakvari – Vicepreședinte Colegiul Medicilor Sălaj, Ramona Marincaș – Director Îngrijiri Medicale SJU Zalău, Dr. Moigrădean Olimpia – Medic Primar Medicina de Familie, Pășcuță Gabriela – Farmacist, Dr. Corin Penciuc – Președinte Colegiul Medicilor Stomatologi, Rodica Mureșan – Președinte Filiala Sălaj a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), Dorina Bucknall – Manager Centrul de Recuperare, Tratament și Îngrijire Fundația ”Acasă”, Dr. Petru Ciobanca – Manager Policlinica Spital SalvoSan Ciobanca.

,,Mulțumesc cadrelor medicale care voluntar au deschis lista primelor persoane vaccinate la nivelul județului Sălaj. Mesajul transmis este unul puternic și de încredere pentru sălăjeni, într-un moment în care rețelele de socializare sunt inundate de informatii care nu au nici un fel de suport științific’’, a declarat prefectul județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș.

Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată, precizează reprezentanții Prefecturii.

Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie. În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID- 19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănatate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare ( grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale, și grupa a III-a – populația generală).

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.