A început și în Sălaj vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

Autoritățile au dat startul vaccinării copiilor între 5 și 11 ani împotriva Covid-19 și în Sălaj. Dozele de vaccin Pfizer pediatric au ajuns la noi în județ în cursul zilei de marți, 25 ianuarie, dar vaccinarea propriu-zisă a debutat miercuri dimineața.

Cele trei centre de vaccinare în care se pot vaccina copii pe raza Sălajului sunt centrul de vaccinare de la Casa Armatei din Zalău și centrele de vaccinare din Șimleu Silvaniei și Jibou.

În total, pe teritoriul României au fost avizate 22 de cabinete de vaccinare pediatrice. Harta cabinetelor disponibilă pe platforma de programare arată că la centrele din Sălaj încă nu există niciun copil programat pentru vaccinare.

Important de știut

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani se poate face doar în centrele de vaccinare regăsite în platforma de programare cu denumirea P_Ped, iar programarea se face prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Autoritățile au decis ca vaccinarea să se poată face și fără programare, astfel că părinții care decid să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19 trebuie doar să-i însoțească la centrul de vaccinare. La centru, fiecare părinte sau tutore legal trebuie să prezinte certificatul de naștere al copilului și un act de identitate al adultului.

De asemenea, vaccinarea se va mai putea face și în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Atât la centrele de vaccinare, cât și în cabinetele medicilor, vaccinarea copiilor se va putea face pe tot parcursul programului de lucru.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).
Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.