A început preluarea cererilor pentru ajutorul de încălzire

A început preluarea cererilor pentru ajutorul de încălzire

Direcția de Asistență Socială Zalău a început luni, 9 octombrie, să preia cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pentru sezonul rece și a suplimentului pentru energie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe perioada noiembrie 2023-martie 2024 familiilor cu venit mediu lunar net de până la 1.386 lei/persoană, iar în cazul persoanei singure până la suma de 2.053 lei, pentru o singură sursă de încălzire.

Cuantumul lunar al ajutoarelor pentru încălzirea locuinței este cuprins între 25 lei și 250 lei la încălzirea cu gaze naturale, între 50 lei și 500 lei la încălzirea cu energie electrică, între 32 lei și 320 lei pe lună pentru persoanele sau familiile care folosesc combustibili solizi sau petrolieri, în funcție de veniturile pe membru de familie.

Sprijinul financiar se acordă fie prin aplicarea reducerii din factura de consum, fie titularilor, în cazul cererilor pentru încălzirea cu combustibili solizi sau petrolieri.

În perioada noiembrie 2023 – octombrie 2024, familiile ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie, și persoanele singure cu venit de până la 2.053 lei, beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică (în situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună); 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei/lună pentru consumul de energie termică; 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului, prin deducere din factura la utilități pentru energie electrică, gaze naturale și energie termică, direct titularului, prin casieria DAS, în cazul beneficiarilor care folosesc combustibili solizi și/sau petrolieri.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *