ianuarie 28, 2023

A inceput judecata pentru cei patru tineri prinsi ca vindeau droguri in Dumbrava

Patru tineri, dintre care doi minori, au fost trimisi in judecata saptamana trecuta, joi, dupa ce au fost prinsi la sfarsitul lunii mai ca vindeau droguri in Zalau.
Procurorii DIICOT l-au prins in flagrant la 29 mai pe Milas Catalin, 20 de ani, in cartierul Dumbrava din Zalau. I-au retinut aunci si pe Prodan Alexandru, Dimani Norbert si Muresan Gheorghe, pentru trafic de substante etnobotanice.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Salaj au stabilit ca din luna septembrie 2016 Milas Catalin achizitiona substante etnobotanice din Baia Mare la pretul de 10-15 lei plicul si le comercializa in Zalau la pretul de 20-30 de lei plicul.
Milas Catalin era capul retelei. Aducea plicurile si dadea o parte din ele celorlalti trei pentru a le comercializa. Procurorii DIICOT au stabilit ca Milas a avut in jur de 500 de tranzactii, catre aproximativ 30 de clienti, iar ceilalti trei au tranzactionat cate 100 de plicuri de etnobotanice fiecare.
Procurorii DIICOT au descins in blocul G16, “blocul politistilor”, cum ii spun oamenii de pe strada Victor Deleu, la nr. 13, la locuinta lui Catalin Milas. Descinderea a avut loc pe data de 29 mai 2017. Milas Calin si ceilalti trei tineri care vindeau etnobotanice au fost dusi in Centrul de Arest Preventiv a Inspectoratului Judetean de Politie Salaj. Procurorii DIICOT au propus arestarea preventiva pentru cei doi traficantI cu varsta peste 18 ani si arestul la domiciliu pentru cei doi traficanti minori.
Plicurile cu etnobotanice erau vandute in fata blocului G16 din Dumbrava si in fata bisericii ortodoxe de langa magazinul Penny.
Milas Catalin se ocupa de vanzarea de etnobotanice de aproximativ doua-trei luni cand a fost prins. Se aproviziona cu droguri din Baia Mare, pe care le impartea celor trei tineri care le vindeau pentru el. Toti cei patru tineri au fost retinuti la momentul descinderii in Centrul de Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Procurorul sef al DIICOT – Biroul Teritorial Salaj, Dan Bubuiug, ne-a mai spus ca sunt si alte dosare in lucru privind traficul si vanzarea de droguri si etnobotanice, iar la momentul potrivit vor fi facute publice detaliile.

Procurorii spun ca foarte multi elevi de liceu cumparau etnobotanice. Acum, in vacanta de vara ar trebui un control mai sever din partea parintilor, pentru ca multi dintre elevi frecventeaza cluburile si locurile unde se vand substante psihoactive.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut