A fost publicat un nou set de teste de antrenament pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

Cel de-al treilea set de teste de antrenament pentru Bacalaureat și Evaluare Națională a fost publicat în 8 martie de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului Educației. La rândul lor, site-urile inspectoratelor școlare județene au preluat acest set de teste pentru a putea fi descărcate și rezolvate de către cei interesați.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute în baza noilor programe școlare și au drept obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care va avea o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți. Modele de subiecte, atât pentru Evaluarea Națională,cât și pentru Bacalaureat,sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației și Cercetării, care elaborează de altfel și subiectele de la toate examenele naționale. Pentru prezentul set de teste de antrenament, baremele de corectare și de notare urmează a fi publicate vineri, 12 martie.

Testele pentru Bacalaureat sunt afișate în funcție de opțiunile posibile ale candidatului, corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil în parte. Această grupare pe categorii a testelor de antrenament va permite elevilor să își aleagă în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste potrivit, pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de Bacalaureat. Pentru cei interesați, au fost publicate în Monitorul Oficial noile programe pentru examenele naționale.

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă de către elevii care au învățat după un nou curriculum, bazat pe competențe, și nu pe conținuturi. Probele scrise la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au loc în acest an pe 22 și 24 iunie, potrivit calendarului oficial.

În perioada 7-11 iunie, are loc înscrierea la Evaluarea Națională. Pe 11 iunie se încheie cursurile pentru elevii claselor a VIII-a. Pe 22 iunie, candidații susțin proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar pe 24 iunie aceștia dau examenul scris la Matematică. Evaluarea Națională continuă cu proba scrisă la Limba și Literatura Maternă pe data de 25 iunie 2021. În 29 iunie vor fi afișate rezultatele înaintea contestațiilor, iar pe 4 iulie are loc afișarea rezultatelor finale.

În perioada 31 mai – 4 iunie, candidații se pot înscrie la prima sesiune de examen pentru Bacalaureat. Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a are loc pe 4 iunie. Examenul de Bacalaureat începe cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română (proba A), ce are loc în perioada 14-16 iunie. În 16-17 iunie, se evaluează competențele lingvistice de comunicare orală în Limba Maternă (proba B). Evaluarea competențelor digitale (proba D) se desfășoară între 18-23 iunie. Între 23-25 iunie, candidații au evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), urmând ca proba scrisă la Limba și Literatura Română (proba E.a) să se dea în 28 iunie. BAC-ul continuă pe 29 iunie cu proba scrisă obligatorie a profilului (proba E.c). Pe 30 iunie, elevii au proba scrisă la alegere a profilui și a specializării (E.d). Pe 1 iulie e programată proba scrisă la Limba și Literatura Maternă (proba E.b). În 5 iulie se afișează rezultatele la probele scrise și tot atunci are loc depunerea contestațiilor. Rezultatelor finale se vor afișa în 9 iulie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *