decembrie 1, 2022

A fost eliminata supra-acciza la carburanti. Scade pretul acestora de la 1 ianuarie 2020?

Presedintele klaus Iohannis a promulgat luni, 30 decembrie 2019, legea pentru eliminarea supraaccizei la carburant si legea pentru eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time.

rn

Pe 4 decembrie 2019, deputatii au votat pentru eliminarea supraaccizei si in consecinta pretul carburantilor va fi mai mic. Initiatorul proiectului de lege, Robert Sighiartau, spune ca s-a reusit astfel eliminarea unei masuri care a facut viata amara multora dintre romani.
Contactat de HotNews.ro, consultantul fiscal Adrian Benta a spus ca pretul unui plin de benzina s-ar reduce cu 15-20 lei, in functie de capacitatea rezervorului.
In cazul de fata au fost luate in calcul rezervoare de 40 si 50 de litri. Ar fi vorba de o reducere de 38 de bani pentru fiecare litru, spune el.

rn

Totodata, supraimpozitarea contractelor de munca cu timp partial a fost eliminata in vederea aplicarii unei baze de calcul pentru contributiile sociale si a contributiilor de asigurari sociale de sanatate in functie de salariul realizat, nu in functie de salariul de baza minim brut pe tara.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *