A fost desemnat proiectantul halei agroalimentare

A fost desemnat proiectantul halei agroalimentare

Proiectul va costa autoritatile locale din Zalau peste 1,3 miliarde lei vechi, iar firma care il va realiza a fost aleasa in urma unei licitatii.
Viitoarea hala – agro-alimentara care urmeaza sa fie construita in zona Pietei Centrale va fi proiectata de firma SC Keops SRL din Deva. “In urma licitatiei la care au participat trei competitori castigatoare a fost desemnata firma din orasul de pe Mures. Costul proiectarii va fi de 131.00 lei iar proiectarea si studiul de fezabilitate vor fi realizate in aproximativ 5 luni”, a precizat primarul Radu Capilnasiu.
Potrivit declaratiilor sale, constructia halei va demara in prima parte a anului viitor, iar cladirea va avea doua etaje, fiind destinata atat sectorului agroalimentar cat si celui industrial. “Pana atunci, pentru a veni in sprijinul comerciantilor care s-au mutat in Dumbrava Nord am pus tarife mai mici pentru inchirierea spatiilor in acea zona. Astfel, o taraba pentru produse agro-alimentare poate fi inchiriata cu 0,5 lei pe zi, in sectorul industrial cu 1 leu pe zi, iar inchirierea unui metru patrat pentru rulote costa 10 lei pe luna”, a mai spus Capilnasiu.

Cursa speciala pentru piata din Dumbrava
Pe de alta parte, mutarea comerciantilor din zona centrala in Piata din Dumbrava Nord i-a determinat pe edilii Zalaului sa infiinteze o noua linie de transport in comun pentru a veni in sprijinul zalauanilor care doresc sa isi faca cumparaturile in noua piata. Astfel, in fiecare zi (inafara de duminica) de la ora 6,35 un autobuz Transurbis – cu numarul 14 – va porni din Bradet, iar returul din Dumbrava se va face de la ora 7,05. Autobuzele vor circula din ora in ora, pana la 17,35, de luni pana vineri, iar sambata pana la ora 15,05.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *