ianuarie 29, 2023

A fost demis subprefectul de Sălaj, Andreea Ciortea

Avocatul Andreea Monica Ciortea Suciu, subprefect din partea PLUS Sălaj, a fost demisă joi, alături de toți prefecții și subprefecții propuși de USR Plus la nivel național.

În cadrul ședinței de Guvern de joi, 9 septembrie, a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară Hotărârea prin care reprezentanții Guvernului în teritoriu – prefecții și subprefecții USRPlus – își pierd funcțiile.

USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar demiterea lor s-a soldat cu acuzații dure la adresa Prim-ministrului Florin Cîțu.

”Ieri au fost demiși secretarii de stat, astăzi prefecții USR PLUS. România este astăzi captiva congresului PNL. Florin Cîțu și gașca sa s-au decuplat de realitatea majorității românilor, demit toți oamenii competenți și onești numiți de USR PLUS în administrație, în Parlament încalcă Constituția și blochează moțiunea de cenzură, iar la televiziuni minte cum respiră. Totul în timp ce prețurile cresc, facturile cresc, numărul cazurilor de COVID crește. Singura soluție pentru deblocarea crizei politice: Florin Cîțu trebuie să plece”, spunea joi, după ședința Executivului României, Biroul de presă al USR PLUS

Funcțiile prefecților demiși vor fi preluate de subprefecții și prefecții rămași în funcțieân fiecare județ. ”Nu va fi numit nimeni pe acele locuri”, a spus premierul Florin Cîțu. Acesta a mai precizat că a decis să nu numească alți prefecți/ subprefcți pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren.

În cazul Județului Sălaj, la conducerea Instituției Prefectului rămân Prefectul Dari Toma (UDMR) și subprefectul Virgil Țurcaș (PNL).

Deja fostul subprefect Andreea Ciortea a prevestit demiterea sa când, marți seara, și-a publicat raportul activității sale de când a fost numită în echipa de coducere Prefecturii Sălaj. ”Mulțumim celor 14 prefecți și 28 de subprefecți care și-au dedicat ultimele luni pentru a transforma în realitate angajamentele USR PLUS pentru o Românie fără hoție. Efortul vostru e văzut și apreciat”, transmiteau ieri pe rețelele de socializare reprezentanții Uniunii Salvați România.

3 thoughts on “A fost demis subprefectul de Sălaj, Andreea Ciortea

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut