octombrie 7, 2022

A fost arestat Biba – ‘pestele’ care racola minore si le vindea in zona Autogarii din Zalau

A fost prins de DIICOT in flagrant in timp ce recruta doua minore, în schimbul a 200 de lei, pentru a întretine relatii sexuale cu doi barbati la o pensiune din Zalau

rn

Cazul are legatura si cu cel al fetei de 17 ani ce a fost gasita spanzurata in urma cu exact o luna in zona blocurilor de langa Autogara

rn

Un proxenet din Zalau, Serban Stelian, de 29 de ani, cunoscut in lumea interlopa drept Biba, a fost retinut joi, 22 noiembrie de politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate din Salaj, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Româna, sub coordonarea DIICOT. Acesta a fost arestat a doua zi, acuzatiile care i se aduc fiind de trafic de minori si trafic de persoane.
Biba a fost prins în flagrant delict, pe raza municipiului Zalau, in timp ce racola doua minore, în schimbul a 200 de lei, pentru ca acestea sa întretina relatii sexuale cu doi barbati la o pensiune din Zalau. Asupra lui Biba au fost gasite un telefon mobil, o cartela si un bisturiu chirurgical, folosite în activitatea infractionala.
Din cercetari a reiesit ca, timp de mai bine de un an, în perioada august 2017 – noiembrie 2018, Serban Stelian ar fi racolat mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 16 si 32 de ani, pe care le exploata sexual în diferite locatii cu regim hotelier, de pe raza municipiului. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de minori si de persoane.
La prinderea lui Biba au participat si politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate Cluj si Bistrita-Nasaud.
Proxenetul zalauan a fost prezentat Tribunalului Salaj cu propunere de arestare preventiva, iar vineri, 23 noiembrie, judecatorul de drepturi si libertati al Tribunalului Salaj a dispus arestarea pentru 30 de zile.

rn

Facuse din zona blocului Mobila
cel mai rau famat loc din Zalau

rn

Zalauanul Serban Stelian, de etnie roma, era foarte cunoscut in lumea interlopa, pentru activitatea lui de proxenet, in special pe strada Tudor Vladimirescu, in zona Autogarii, in apropiere de blocul de garsoniere Mobila. Aici a si fost prins in flagrant.
Proxenetul racola fete, in special din comunitatile de romi, de pe raza orasului Zalau, unde acestea locuiau fara forme legale. Tinerele care se lasau seduse de individ provin fie din centrele de plasament, fie din familii dezorganizate.
Serban Stelian isi avea cuibul in zona locuintelor sociale de pe strada Spicului, unde isi ducea victimele. Este cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru talharie si sechestrare de persoane.

rn

Minora gasita spanzurata acum
o luna era din anturajul proxenetului
si era martora intr-un dosar

rn

Cazul fetei de 17 ani care a fost gasita spanzurata exact in urma cu o luna in zona blocurilor de langa Autogara din Zalau pare sa aiba o legatura stransa cu cazul lui Serban Stelian.
Fata era din anturajul lui Biba, pentru care se prostitua, si era martor-cheie intr-un dosar de sechestrare de persoane instrumentat de DIICOT.
Tânara de 17 ani a fost gasita spânzurata de un copac, pe strada Fabricii, in spatele blocului P42, in dimineata zilei de 23 octombrie. Sesizarea la 112 a fost facuta in jurul orei 6.45. Politia spunea atunci ca fata de 17 ani atarna intr-un copac in spatele blocului P42 din Zalau. Pompierii au fost cei care au dat jos trupul neinsufletit al fetei, dupa ce au taiat franghia cu care era spanzurata victima, iar echipajul de pe ambulanta trimis la fata locului a constatat ca fata era decedata la momentul interventiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.