A decedat subprefectul Virgil Țurcaș

Subprefectul Virgil Țurcaș a decedat marți, 21 iunie, în urma unui incident petrecut la Hurez, în comuna Horoatu Crasnei. Patru persoane au fost surprinse sub acoperișul unui foișor, care s-a desprins din cauza unei rafale de vânt.

Foto de la locul incidentului

Subprefectul, grav rănit, a avut nevoie de resuscitare, fiind găsit de echipajele de intervenție în stare de inconștiență. A fost chemat și elicopterul SMURD. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au reușit să îl salveze, fiind declarat decesul, în jurul orei 15.45.

Foto de la locul incidentului

“Azi, în jurul prânzului, dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un apel prin numărul de urgență 112 care anunța faptul că acoperișul unui foișor din localitatea Hurez, în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment, s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt. Au fost trimise imediat mai multe echipaje (1 autospecială de stingere, una de descarcerare, 2 echipaje SMURD, un echipaj SAJ). În urma incidentului, patru persoane au fost rănite, dintre care una a fost ranită grav și a fost găsită inconștientă. Aceasta a fost preluată de echipajul TIM și a fost transportată la Horoatu Crasnei, pentru a fi preluată de elicopterul SMURD. Celelalte trei persoane au fost asistate medical la fața locului, iar două au fost transportate la UPU SMURD Zalău”, au precizat reprezentanții ISU SMURD Sălaj. Aceștia au revenit ulterior, confirmând decesul . “În pofida eforturilor echipajelor medicale, victima a decedat”, a anunțat ISU la ora 15.48.

Foto de la locul incidentului

În jurul orei 16.00, Instituția Prefectului Sălaj a transmis un mesaj de condoleanțe. “Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, rănit grav, marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat in urmă cu puțin timp. Imediat după nefericitul incident, subprefectul a fost preluat de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) Zalău şi a fost transportat la mică distanţă, pentru a fi preluat de către elicopterul SMURD. În ciuda eforturilor cadrelor medicale prezente la faţa locului, care au încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat. Virgil Ţurcaş participa, în calitate de invitat, alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a ADI Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în Sălaj. Conducerea şi personalul Instituţiei Prefectului Sălaj adresează sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Subprefectul Virgil Țurcaș ar fi împlinit anul acesta, în septembrie, 53 de ani.

Din ianuarie până în octombrie 2000 a fost prefect al județului, apoi a activat mai mulți ani în mediul privat, în domeniul sanitar-veterinar, fiind medic veterinar de profesie. Din 2009 până în 2010 a fost director coordonator la DSVSA, iar din 2010 până în 2019 a fost, pe rând, cnsilier superior, director executiv și șef serviciu la APIA. În 2019, a fost numit din nou prefect al județului Sălaj, funcție deținută până anul trecut. Din 2021, Virgil Țurcaș a fost subprefect al județului Sălaj.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

2 thoughts on “A decedat subprefectul Virgil Țurcaș

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut