Un bărbat bănuit că ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe din Zalău, în mod repetat, a fost reținut de polițiștii sălăjeni, în urma unei percheziții domiciliare, și arestat de magistrați.

Sâmbătă, 27 ianuarie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj față de un bărbat de 39 de ani, din localitatea Jibou, județul Sălaj, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (3 acte materiale).

Din cercetări a reieșit că, la data de 18 ianuarie, respectiv la data de 17 ianuarie, ar fi sustras din două locuințe din municipiul Zalău, bijuterii din aur și 370 de lei.

De asemenea, la data de 22 ianuarie, bărbatul ar fi sustras 8.600 de lei dintr-o altă locuință din municipiul Zalău. Prejudiciul total cauzat astfel de acesta este estimat la 35.000 de lei.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului de 39 de ani, la data de 27 ianuarie, polițiștii sălăjeni au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea Șoimuș, la imobilul în care acesta locuia fără forme legale, în urma căreia au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile din aur sustrase, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

Duminică, 28 ianuarie, bărbatul a fost prezentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Zalău a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bănuitului și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Jibou și al polițiștilor Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.