A crescut pretul lanii

A crescut pretul lanii

941 de crescatori de oi din Salaj s-au inscris in programul de subventionare a lanii

rn

Pretul pentru un kilogram de lana a crescut in ultimele luni, anunta ministrul Agriculturii, Petre Daea. Programul guvernamental prin care se acorda 1 leu pentru un kilogram de lana vandut de ciobani a crescut valoarea acestuia. Astfel, daca in 2017 crescatorii de ovine se plangeau ca arunca lana mioarelor, acum pretul acesteia a ajuns si la 4 lei pe kilogram. Lana de {urcana s-a luat acum cu 2 lei pe kilogram si cea de {igaie cu 3,5 lei, pana la 4 lei, in functie de calitate. Pret peste care vine si leul pe kilogram de la stat, a aratat ministrul Petre Daea. Acesta a mai spus ca valoarea kilogramului de lana putea ajunge si la 7 euro pe kilogram daca in tara ar exista instalatii de spalare. "Primul lucru pe care noi trebuie sa il facem este sa-i determinam pe oameni sa adune lana chiar si din maracini si sa o duca la centrele de colectare. Mai departe, va ajunge pe piata interna, iar restul se va exporta pur si simplu", a mai punctat ministrul. Daea a subliniat ca aceste statii de spalare a lanii se pot face doar de investitori interesati, iar statul nu poate sustine financiar si aceasta actiune.
Ministrul Agriculturii a anuntat ca din datele oficiale pe care le detine rezulta ca 32.327 de beneficiari s-au inscris in programul se subventionare a lanii cu un leu pe kilogram. Din datele Directiei Judetene pentru Agricultura Salaj, in judetul nostru s-au inscris in programul de subventionare a lanii 941 de crescatori de oi.
Fermierii care vor sa beneficieze de subventia pentru lana trebuie sa se inscrie la Directia Agricola pana la data de 28 august.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *