decembrie 1, 2022

A cerut arest la domiciliu, dar magistrații nu s-au lăsat induplecați

Magistrații Tribunalului Sălaj au admis ieri, 28 decembrie, cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru încă 30 de zile a inculpatului Dan Șumălan, primarul PSD-ist al comunei Marca. În ședința de ieri, Dan Șumălan a cerut ca arestul după gratii să fie schimbat în pedeapsa arestului la domiciliu, însă magistrații nu au fost de acord cu argumentele invocate de primarul din Marca. Dan Șumălan va sta astfel după grati cel puțin până pe 5 februarie 2016. 

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj l-au reținut în 4 decembrie pe primarul din comuna Marca, Dan Ioan șumălan, pe care l-au prezentat sâmbătă 5 decembrie Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă. Magistrații Tribunalului Sălaj au admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Șumălan Dan Ioan, primar al comunei Marca și vicepreședinte al aripii de tineret a PSD (Tineretului Social Democrat Sălaj), este acuzat de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu ca infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție.
În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Sălaj și Timiș au făcut în 24 noiembrie patru percheziții care au vizat sedii de ionstituții și domicilii ale persoanelor fizice. Dan Șumălan este acuzat că a încheiat contracte în numele primăriei în schimbul unor servicii în interes personal.
Din rechizitoriul Parchetului reiese că, în calitate de primar al comunei Marca, stop_coloana inculpatul Șumălan Dan Ioan a primit foloase pentru sine și pentru membrii familiei sale în valoare de 23.000 lei de la o societate comercială cu care Primăria Marca a încheiat în perioada 2012 – 2014 un număr de patru contracte de achiziție publică, în valoare totală de 134.515 lei. Foloasele constau în faptul că societatea comercială a efectuat în cursul lunii iunie 2013 un foraj pentru un puț situat în curtea tatălui inculpatului, puț la care sunt racordate pentru alimentarea cu apă locuința inculpatului, locuința tatălui acestuia și Casa parohială Marca. Valoarea acestui foraj este în cuantum de 20.000 lei, însă pentru această lucrare societatea comercială a încasat doar 10.000 lei, sumă achitată în întregime de către Parohia Marca. Apoi, în iulie 2014, societatea comercială a mai efectuat un foraj pentru un puț situat pe un teren pe care Dan Șumălan are înființată o plantație de cătină. Valoarea acestui foraj este în cuantum de 23.000 lei, însă pentru această lucrare societatea comercială a încasat doar 10.000 lei de la inculpat. Societatea comercială a efectuat aceste lucrări la prețuri mult mai mici decât prețurile practicate în mod uzual, datorită faptului că, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a încredințat în mod direct cele patru contracte de lucrări acestei societăți comerciale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *