La Editura „Caiete Silvane” a apărut, în colecția „Poesis”, antologia de versuri semnate de Thököly Vajk, „A belső szoba” (Camera interioară).

„Acest volum reprezintă o selecţie din poeziile și nuvele din cele şase cărţi publicate până acum. În scrierea acestora m-am inspirat din cotidianul dulce-amărui al vieții, din sărbătorile trăite, transpunând în cuvinte clipe, gânduri, emoţii. Am privit uneori spre trecut, am meditat asupra prezentului și am continuat să sper în viitor. Îndrăgostit de peisajul rural sălăjean, din curbura Carpaților, rândurile, gândurile acestea sunt ca o ofrandă plină de respect pentru patrie. Poeziile mele sunt pline de empatie. Ofer cu drag cititorilor acest volum, în care culorile inimii sunt pictate prin litere și cuvinte în fiecare pagină”, a precizat autorul.

Thököly Vajk (născut în 1978, la Zăuan) este pedagog, poet și scriitor. A publicat șase volume până în prezent, din care două, „Ráncok a reményhez” („Riduri pentru speranță”, 2017) și „Padláda” („Lădoiul”, 2020) au apărut la Editura „Caiete Silvane” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Poeziile și nuvelele sale au apărut în numeroase antologii, atât din țară cât și din străinătate. Versurile sale au fost interpretate pe scenă, au fost înregistrare de peste treizeci de artiști și au devenit hituri. Thököly Vajk a fost premiat în cadrul Festivalul Național de Povești din Ungaria (2012 și 2013), iar în 2016, Cenaclul literar „Héttorony” din Debrețin i-a oferit premiul „Verő László” pentru poeziile și textele sale lirice. În 15 septembrie 2018 a fost ales cel mai bun pedagog scriitor al anului de către Radioul Literar din Budapesta. Pentru scrierile sale și pentru promovarea județului Sălajului a fost recompensat cu Diploma de Onoare a Maghiarilor din Sălaj, oferită de Fundația Báthory István din Șimleu Silvaniei (2018) respectiv cu un premiu în cadrul Galei ,,Wesselényi” din Zalău, în anul 2022.