A ajuns în arest după ce a încercat să dea șpagă unui polițist de la Rutieră

1
1953

Un sălăjean a ajuns în arest după ce a încercat să dea mită trei sute de euro unui polițist de la Rutieră, pentru a-l convinge pe acesta să „închidă ochii” la o contravenție pe care o săvârșise în trafic. Polițistul a refuzat „atentia”, iar șoferul are dosar penal pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor sălăjeni, joi, 3 iunie, suspectul V.D. i-a oferit suma de 300 euro martorului D.G., ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, adică să nu ia măsurile legale de constatare și sancționare a suspectului pentru săvârșirea unei contravenții la regimul rutier. Mai exact, șoferul trecuse pe culoarea roșie a semaforului. În aceeași zi, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 24 de ore.

Vineri, 4 iunie, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de V.D., pentru infracțiunea de dare de mită.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Județene Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Sălaj.

Procurorii sălăjeni precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

1 COMENTARIU

  1. Cum ajung analfabetii sa posede permis auto??? Nu dau mita la polițiști? De ce nu ii investighează nimeni? Asta e exact ca baba care vinde pătrunjel în piața. Infractorii mărunți sunt scosi in fata

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.