ianuarie 29, 2023

95 de persoane imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID la Zalău

Luni, 4 decembrie, în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID, la Zalău au fost imunizate 95 de persoane. “Nu s-a înregistrat nici o reactie adversă”, spun reprezentanții Spitalului Județean de Urgență.

“Vaccinul anti SARS CoV 2 este obținut printr- un efort substanțial al omenirii și este soluția în cazul virusurilor cu transmisie aerogenă, deoarece cu cât suntem mai mulți imunizați cu atât scade transmiterea interumană, adică îi protejam pe cei din jur- copiii noștri, părinții, bunicii. Iar dacă ne gândim la noi, practic nu vom ajunge dependenți de oxigen, sau mai rău. Vaccinul este primul pas spre eradicarea pandemiei și revenirea la viața normală”, spune Monica Puscaș, medic șef secția Boli Infecțioase, una dintre primele zece persoane imunizate.

În Sălaj a ajuns luni o primă tranșă de 865 de doze de vaccin, care au fost împărțite centrelor de vaccinare din județ. Potrivit directorului DSP Sălaj, Ligia Marincaș, “125 au plecat spre centrul de vaccinare nr.1 Jibou, 210 doze spre centrul de vaccinare nr.1 Șimleu Silvaniei, 10 doze de vaccin anti-COVID au mers spre punctul de vaccinare de la Crasna, iar restul de 520 de doze sunt dedicate pentru Zalău”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut