90 de lei pe oră pentru medicii rezidenți din centrele de vaccinare

0
370

În 16 aprilie a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență nr.29/2021, în completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.3/2021, privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva covid-19 precum și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

Potrivit actului normativ, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva covid-19, medicii rezidenți cu drept de practică supravegheată, titulari ai unui aviz eliberat de Colegiul Medicilor din România, beneficiază de 90 de lei pe oră.

Documentul mai prevede că medicii cu activitatea desfășurată în cadrul centrelor de vaccinare vor putea încheia contracte de prestări servicii ca și persoane fizice. De asemenea, activitatea desfășurată prin contracte de prestări servicii se constituie vechime în muncă și stagiu de cotizare, în condițiile legii.

Potrivit OUG nr.3/2021, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar și a registratorilor medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare se finanțează în limita sumelor aprobate, din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Finanțarea cheltuielilor curente, inclusiv pentru plata personalului medico-sanitar și a registratorilor medicali, precum și a celor de capital, necesară a se efectua în vederea operaționalizării centrelor de vaccinare împotriva covid-19 organizate în alte locații decât cele din cadrul unităților sanitare, care se află în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, este asigurată prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, către bugetele locale.

Transferurile de la bugetul Sănătății către Fondul Național de asigurări sociale de sănătate se acordă pe baza contractelor încheiate între direcțiile de sănătate publică județene și reprezentanții legali ai autotităților administrației publice locale, care au organizat centre de vaccinare împotriva covid, în alte locații decât în cele din cadrul unităților sanitare, care se află în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

Modelul de contract urmează a fi aprobat prin ordin de ministru al Sănătății, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.