ianuarie 28, 2023

90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean, infectaţi cu COVID-19

Un total de 90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sunt actualmente infectaţi cu COVID-19, însă numai nouă dintre ei au prezentat forme ale bolii care au necesitat internarea.

„În momentul de faţă sunt un număr de 90 de cazuri active, 90 de lucrători din cadrul spitalului care sunt pozitivi. Există mini-focare, cu un număr de până la cinci cazuri, la secţiile de boli infecţioase, cardiologie, nou-născuţi, TESA-administrativ şi un număr de trei focare cu peste cinci cazuri la recuperare, preumologie şi chirurgie. Dar există şi un număr de peste 10 angajaţi depistaţi pozitivi după testarea realizată la revenirea în activitate, în spital, după o perioadă mai îndelungată”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş.

Potrivit acesteia, secţiile cu focare sau mini-focare sunt în continuare funcţionale, pentru că cei care lucrează în cadrul lor s-au îmbolnăvit în perioade diferite de timp şi fac part din categorii diferite, respectiv medici, asistenţi medicali, personal auxiliar.  

„Din cele 90 de persoane care sunt în momentul de faţă pozitive, pot să vă spun că marea majoritate au fost depistaţi ca urmare a testărilor care s-au făcut în jurul unui caz pozitiv din secţie, indiferent că a fost pacient sau cadru medical. Doar nouă au necesitat spitalizare, restul având forme foarte uşoare sau asimptomatice şi sunt izolaţi la domiciliu. Acesta este un lucru bun şi atestă faptul că se monitorizează cu foarte mare atenţie orice caz apărut în spital şi se face ancheta corespunzător”, a adăugat directorul DSP.

7 thoughts on “90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean, infectaţi cu COVID-19

 1. Tragedie mare in lumea medicală!! Cadrele medicale trebuie să-și miște hoitul împuțit și nu mai dă nimeni șpagă! Doctorii trebuie să-și consulte pacienții în spital și nu-i mai pot trimite la propriile cabinete private! Cine o mai auzit de așa ceva???

 2. A:
  Peste tot in lumea asta,repet peste tot,medicii BUNI au si cabinete private si inca in unele tari chiar in spital si chiar in cabinetul unde lucreaza,ii adevarat ca se respecta ora de programare si pentru una si pentru alta.
  Dar cu spaga in spital nu sunt de acord!
  Profesia de medic este liberala,chiar si pe vremea lui Ceausescu erau cabinete private,aduceti-va aminte!

  1. Atât timp cât îți iei salariul deloc mic (să nu zic nesimțit) din contribuția cetateanului, fă-ți datoria pentru banii primiți!

 3. Si de bolnavii infectati acolo cine raspunde? Este un responsabil pentru asta? Nici sa te tratezi de boli normale nu poti ca te infecteaza ei in spital. Dsp chiar e de o incompetenta crasa.

 4. Este un lucru bun ca au infectat bolnavii de acolo? Stimata doamna Marincas ziceti si cati pacienti au fost infectati. Oameni bolnavi, batrani si cu probleme oricum grave si fara virusul asta. Monitorizati pe saracie, nu sunteti in stare de absolut nimic, numai de vorbe si planuri pe hartie, de respectat ceva sunteti prea smecheri ca la Zalau orice se ascunde sub pres. Din pacate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut