80% dintre jibouani vor fi racordati la reteaua de canalizare

Reabilitarea si extinderea retelelor vor costa 9 milioane de euro
Daca in Simleu Silvaniei si Zalau, lucrarile programului de extindere si reabilitare a sistemului de apa potabila si apa uzata vor demara in zilele urmatoare, celelalte doua orase salajene – Cehu Silvaniei si Jibou – mai au de asteptat. Dupa cum sustine Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apa Somes – Sucursala Zalau, licitatiile pentru desemnarea constructorilor vor avea loc abia prin vara.
In judetul Salaj, lucrarile ce urmeaza sa fie executate vor costa 42 milioane de euro, orasului Jibou fiindu-i alocate circa 9 milioane de euro.
Potrivit directorului Companiei de Apa, pe lista strazilor unde vor fi reabilitate retelele de apa se regasesc Amurgului, Plopilor, Odorheiului, T. Vladimirescu, 1 mai, Stadionului, 22 Decembrie si Closca. De reabilitarea retelelor de canalizare vor beneficia consumatorii de pe strazile Stadionului, A. Iancu, 1 Decembrie si Garoafelor.
Prin programul amintit, vor fi alimentati cu apa locuitorii strazilor Visinilor, Livezilor, Orizontului si izvorului, zone in care va fi extinsa reteaua cu peste 1,5 km. In plus, va fi introdusa canalizarea pe strazile 22 Decembrie, Libertatii, Stejarilor, Odorheiului, Ronei si T. Vladimirescu.
Eugen Balanean, primarul Jiboului, spune ca programul derulat de catre Compania de Apa va asigura canalizare pentru 80% din locuitori: “In prezent, doar 35-40% dintre jibouani sunt racordati la reteaua de canalizare, dar dupa finalizarea lucrarilor, procentul va creste la 80%”.
Peste 15 km de conducta noua
Din cele 9 milioane de euro se va reabilita si echipa frontul de puturi din care sunt alimentati consumatorii, vor fi schimbate conducte de alimentare cu apa pe o lungime de aproape 6 km si conducte de canalizare pe 1,9 km. Reteaua de distributie va fi extinsa cu peste 1,5 km, iar cea de canalizare, cu circa 5,7 km. Acestor lucrari li se adauga amenjarea unei statii noi de epurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *