septembrie 29, 2023

80 de ari din pădurea Zalăului, reîmpăduriți cu 3.500 de puieți de gorun

0

În perioada 5-13 aprilie, angajații din cadrului Ocolului Silvic Stejarul au desfășurat o amplă acțiune de împădurire, prin intermediul căreia au fost plantați 3.500 de puieți de gorun, pe o suprafață de 80 de ari.

Această acțiune a avut loc în pădurea municipiului Zalău, situată în zona Poligonului, în apropierea traseului Variantei de ocolire a municipiului Zalău-tronson II. Plantările au fost făcute în benzi, cu o schemă de plantare de 2×1 (2 metri între rânduri x 1 metru între puieți), lucrarea fiind prevăzută în amenajamentul silvic și cuprinsă în Planul lucrărilor de îngrijire și regenerare a pădurii proprietate publică a Municipiului Zalău.

Alegerea acestei zone pentru împădurire s-a făcut ca urmare a tăierilor rase, realizate anul trecut pe această parcelă, asupra pădurii ajunse la vârsta exploabilității, media de vârstă a copacilor tăiați fiind de 75 de ani.

Suprafața totală a parcelei este de 1,2 hectare, acțiunea de împădurire fiind realizată pe 80 de ari, iar pe restul suprafeței de 40 de ari sunt, prin regenerare naturală, puieți de fag, tei și cireș sălbatic.

Această acțiune face parte din lucrările de împădurire pe anul 2021 ale Ocolului Silvic Stejarul Zalău, care are atribuții de gospodărire în regim silvic a fondului forestier.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut