septembrie 30, 2022

8 lucruri pe care ar trebui să le știți despre spălarea hainelor de antrenament

Nu este nevoie să mergeți în fiecare zi la sală pentru a ști că hainele de antrenament necesită îngrijire specială. Fiind realizate adesea din materiale care elimină transpirația, cum ar fi Lycra, spandex și poliester, nu este neobișnuit ca echipamentele noastre sport – chiar și cele din bumbac – să prindă un miros neplăcut.

Pentru a vă ajuta să aveți mai multă grijă de iubitele dvs. haine de antrenament, am adunat câteva dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține acel trening de bărbați proaspăt și curat mai mult timp. Iată 8 lucruri pe care probabil nu le știați despre spălarea hainelor de antrenament.

1. Ar trebui să vă lăsați hainele să respire, înainte de spălare

În timp ce gândul dvs. inițial ar putea fi să vă îngropați acel trening de bărbați utilizat în partea de jos a coșului de rufe, lăsați-l să se aerisească înainte de a îl spăla. Îl va face mult mai ușor de curățat. Când le scoateți, agățați-vă hainele de antrenament murdare undeva unde se pot usca (departe de hainele curate) pentru a scoate mirosurile mai ușor.

2. Înmuiați hainele în oțet, înainte de a le spăla

Un pic de oțet poate ajuta enorm, atunci când vă spălați hainele de antrenament. Pentru o încărcătură deosebit de urât mirositoare, înmuiați-vă hainele într-o jumătate de cană de oțet alb amestecat cu apă rece cel puțin o oră înainte de spălare. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea mirosurilor neplăcute și la descompunerea petelor de transpirație și a acumulării de pe acel trening de bărbați.

3. Spălați-vă hainele de antrenament în apă rece

Credeți sau nu, apa fierbinte ar putea să vă dăuneze hainelor murdare de antrenament mai mult decât ar putea ajuta. Căldura extremă poate descompune, de fapt, elasticitatea textilelor întinse, cum ar fi materialul pantalonilor de yoga și a pantalonilor scurți de alergare, ducând la contracție și o durată de viață mai scurtă pentru hainele dvs.

4. Nu le uscați la mașină

La fel cum apa fierbinte poate scădea longevitatea hainelor de antrenament, la fel o poate face și aerul fierbinte. Deci, în loc să vă uscați echipamentul de antrenament la căldură ridicată în uscător, luați în considerare uscarea pe un suport pentru haine sau cel puțin folosind cea mai mică setare de căldură posibilă.

5. Stați departe de balsamul de rufe

Deși ar putea părea o modalitate ușoară de a elimina mirosurile din echipamentul murdar de antrenament, folosirea balsamului poate fi contraproductivă. Se pare că balsamul de rufe – atât sub formă lichidă, cât și în foi de uscător – poate deteriora țesăturile și poate crea o acoperire pe haine care captează de fapt mirosurile – așa că, de dragul acelui trening de bărbați scump, evitați-l cu orice preț.

6. Spălați hainele pe dos

Probabil că știați deja că spălarea hainelor pe dos va ajuta la protejarea culorilor, dar nu știați că le poate oferi articolelor mai murdare o curățare mai profundă. Având în vedere că interiorul hainelor dvs. este locul în care se acumulează toate bacteriile brute ale corpului, dacă vă spălați echipamentul de antrenament pe dos,  acest lucru le va oferi o curățare mai directă și mai profundă.

7. Încercați un detergent special formulat pentru haine sport

Detergenții de rufe specifici pentru îmbrăcăminte sport există dintr-un motiv bun. Special formulat pentru a lupta împotriva mirosurilor, pentru a curăța în profunzime țesăturile și materialele sintetice, detergenții speciali atacă în mod direct bacteriile care cresc pe hainele dvs. de antrenament – eliminând adevărata sursă de mirosuri neplăcute (și potențialele pete pe care le lasă în urmă).

8. Dar nu folosiți detergent suplimentar

Dacă v-ați gândit că adăugarea a un pic de detergent suplimentar la spălare vă va ajuta să vă curățați mai bine îmbrăcămintea activă, atunci gândiți-vă din nou. Potrivit publicației Shape, prea mult detergent face ca mașina dvs. de spălat să nu clătească bine hainele, iar acumularea de detergent este un magnet pentru acumularea transpirației și a ciupercilor urât mirositoare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.