octombrie 4, 2022

750 de elevi din Zalau si din Jibou sunt ajutati sa aleaga o cariera care sa li se potriveasca

Prefectul judetului Salaj, Florin Florian, a fost prezent joi, 28 februarie, la lansarea celei de-a III-a editii a programului "Motivati pentru Cariera", eveniment ce avut loc la sediul din Zalau al companiei Tenaris, in cladirea Tenaris University.

rn

Circa 750 de elevi ai claselor a VII-a din Zalau si Jibou vor fi consiliati in cariera in scopul orientarii scolare si profesionale.
Programul este implementat de catre Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala (CJRAE) Salaj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Consiliul Judetean si unitatile de invatamant de nivel gimnazial din Zalau si Jibou, cu finantare asigurata de Tenaris Silcotub.
La trei ani de la lansare, acest program s-a extins acum pentru a oferi consiliere vocationala tuturor elevilor claselor a VII-a din municipiul Zalau si orasul Jibou, Tenaris investind, incepand din 2017, 170.000 de dolari in a pregati elevii claselor a VII-a pentru a lua, constient, o decizie privind optiunile scolare si profesionale.

rn

Ideea s-a nascut din discutiile
cu angajatii companiei Tenaris

rn

"Programul Motivati in cariera a plecat de la o idee venita din discutiile pe care le-am avut cu angajatii nostri, discutii in care ne-am intrebat ce alegem cand mergem la liceu si daca alegem in mod constient. Avem informatiile necesare sa facem alegerile potrivite? Sunt alegerile noastre bune? Ar putea sa fie mai bune? Din aceste intrebari pe care ni le-am pus am avut ideea sa initiem acest program, pe care n-am fi putut sa-l facem fara sprijinul CJRAE Salaj, dar care, spre surprinderea noastra, pentru ca ne-a surprins de la inceput, a avut impact inca din primul an", a declarat joi, la festivitatea de lansare a programului, Mihaela Popescu – presedintele Tenaris Silcotub, companie ce a initiat si finanteaza programul.

rn

Prefectul spune ca programul
ii va scuti pe elevii participanti
de ura fata de ziua de luni

rn

"Un psiholog roman, ce a si-a dat seama de vocatia sa abia dupa ce a absolvit Politehnica, spunea ca daca urasti ziua de luni este doar o chestiune de timp pana cand ajungi sa iti urasti intreaga saptamana si, in curand, intreaga viata. Motivati pentru cariera este programul care da elevilor sansa ca atunci cand vor merge la munca sa se trezeasca, in fiecare zi de luni, cu bucuria ca incepe o noua saptamana in care pot face ceea ce le place. La urez tuturor elevilor implicati in acest program sa aiba mereu o zi de luni fericita!", a spust, in cuvantul sau, prefectul Florin Florian.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.